Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Asta însemnă să fii mafiot

Zoom Asta însemnă să fii mafiot

Infractorul Blejnar, cel pe care turnătorul Petrov îl asmuțea asupra companiilor de presă, mafiotul care lua taxă de protecție de la traficanții de petrol, el fiind șef la ANAF, a fost eliberat condiționat din pușcărie. Cînd a fost băgat la zdup, Blejnar a devenit un pericol pentru toți tovarășii lui, din Servicii, din lumea interlopă, din clientela politică, din Armată, Poliție, Fisc și din fruntea țării. Prin urmare, ca să nu vorbească, i s-a dat o achitare în alt dosar aflat în judecare, dosarul Motorina, unde luase 5 ani în prima instanță. Blejnar mai are o droaie de infracțiuni cunoscute și făcute publice, dar pe țeavă e doar un alt dosar de mită, care a fost retrimis la DNA.

Acum, însă, e liber, cu șanse microscopice de a mai vedea vreodată din interior zidurile Rahovei. Acum vede din interior zidurile vilei sale de pe strada Petre Crețu, cumpărată cu un preț de patru ori mai mic decît prețul pieței și renovată cu un buget care putea pune pe Lună primul echipaj uman românesc. Cei care i-au vizitat palatul pe vremea cînd Blejnar era lăsat să-și mute sacii cu bani la loc sigur vorbesc despre finisaje din metal prețios și opere de artă care fac Luvrul să ofteze.

Blejnar a furat sub acoperirea lui Băsescu, cel care spunea că „nu îl cunosc pe Blejnar“, după ce, într-o convorbire telefonică în care îi cerea să execute o companie, îl numea „Sorine“. Băsescu, Udrea, Cocoș și ceilalți membri ai grupului infracțional organizat de la Cotroceni și-au agonisit averile din offshore sub paza lui Blejnar.

Grupul de la Monaco și-a făurit mare parte din milioane sub protecția lui Blejnar, care trimitea inspectorii ANAF să călărească IMM-uri, în timp ce alde Schwarzenberg, Dobrescu, Popoviciu, Dimofte, Budeanu, Videanu, Doicescu, Buzăianu, Țiriac, Petrescu (prăbușitul), Marta (îngropatul), Burci, Păunescu primeau aviz de liberă trecere în paradisul fiscal.

Sorin Blejnar e a treia unealtă a lui Băsescu, după Coldea și Kövesi, în operațiunea de distrugere a presei independente, începută în 2009-2010. Redacțiile care au opus rezistență regimului Băsescu au fost călcate de zeci de inspectori ANAF trimiși să blocheze funcționarea publicațiilor, să dea amenzi și să găsească „indicii penale“. Cînd inspectorii n-au găsit nimic, Blejnar a făcut sesizări la DNA. Au fost făcute dosare penale in rem. Blejnar a forțat publicații să intre în insolvență, a inventat plata unor TVA-uri inexistente pentru drepturile de autor și a confiscat din conturile presei bani nedatorați statului. Prigoana dusă de acest mafiot împotriva unei industrii independente care azi a murit e una din crimele sociale, culturale și morale care își arată zi de zi catastrofalele urmări.

Blejnar a fost eliberat din pușcărie și stă pe un munte de bani pe care se poate face alpinism. Deși e unul dintre oamenii cei mai bogați ai României, a plătit cel mai puțin pentru realizările lui penale cu adevărat exorbitante.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    De bine de rau ,asta a vazut puscaria. Dar cel ce a orchestrat tot, cand o va vedea ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint