Slana porcină, cunoscută și sub denumirea populară de moartea albă, face noi victime. Un bărbat de 40 de ani din București a murit deja din cauza slanei porcine, după ce a exagerat în ultima lună cu grăsimea de porc, iar sângele a ajuns să-i circule prin vene ca apa caldă prin țevile ruginite ale unui bloc din anii ’60. E posibil ca rudele victimei să fi luat și ele slană porcină, întrucât li s-a făcut poftă.
”Slana porcină face ravagii în această perioadă a anului”, a explicat doctorul Petre Tobă. ”Atunci când e frig afară, voința omului slăbește brusc și cedează în fața unui platou cu slană porcină și ceapă roșie. Iar pericolul e foarte mare. Dacă nu ne oprim din mâncat, slana porcină ajunge în tot organismul și întrerupe funcțiile vitale. Știu oameni care au luat slană porcină – puțin, de poftă – și au dormit pe urmă două zile fără întrerupere, deoarece i-a cuprins așa, o stare de somnolență după masă.”
Medicii le recomandă bucureștenilor să poarte permanent o mască pe față, ca să fie siguri că nu iau și ei slană porcină, dacă văd la cineva și li se face poftă. Se pare că cei mai expuși sunt copiii, deoarece ei ar mânca orice chestie nesănătoasă care nu e broccoli sau salată.