Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Au început filmările la Ciuma Roșie se întoarce

Zoom Au început filmările la Ciuma Roșie se întoarce

Să nu ne imaginăm că PSD a încetat vreo clipă să fure, să mintă, să facă abuzuri și să-și planteze proștii în administrație. Nu, așa ceva e imposibil, e împotriva naturii partidului, contra geneticii sale, a reflexelor lui necondiționate, a fiziologiei și anatomiei unei organizații clădite pe lăcomie, incompetență, imoralitate și nesimțire.

Dar, exact la fel ca PSD, ca o picătură de apă geamănă, există și acționează PNL. UDMR e o picătură mai mică, dar de aceeași puritate.

Așa că prepararea dosarului Chesnoiu arată clar că batista pusă de Iohannis pe țambalul Justiției a fost ridicată. Chesnoiu ar fi favorizat niște protejați de-ai lui Paul Stănescu să treacă examenele de consilieri, adică să obțină sinecuri la Ministerul Agriculturii. Comparată însă cu jaful făcut de peneliști în vremea pandemiei, cu împrumuturile la comision ascuns operate de Cîțu, cu atîtea și atîtea prejudicii de miliarde semnalate de presă în ultimii doi ani, fapta lui Chesnoiu pare un pîrț scăpat la ospățul piraților.

Dar nu Chesnoiu e problema aici, ci situația dramatică a scorului PNL. PNL pierde teren în raport cu PSD. Liberalii au răspunderea guvernării prin premier, în timp ce PSD suge la două oi: de la una trage foloasele statului la putere, iar de la cealaltă soarbe avantajul de a critica Guvernul. Cu fața lui de bursuc ieșit de la frizeria din Mall Băneasa, Ciolacu face un reușit joc de slugărnicie prezidențială care-i permite să jefuiască electoratul de bani și de aplauze.

Iohannis a observat diminuarea PNL în combinația cu PSD și acum se bucură că DNA l-a încălțat pe unul din miniștrii social-democrați. Sursele noastre spun că s-a bucurat cu mult înainte ca procurorii să facă anunțul, fiindcă, vorba proverbului, la ce bun să ai atîta SRI la dispoziție dacă nu-l folosești?

Întrebarea care se pune e următoarea: e un avertisment sau începutul unei campanii? Răspunsul trebuie căutat la vedere, fiindcă Iohannis n-a reușit niciodată să fie mai subtil ca lemnul din care e confecționat. Un avertisment se putea transmite direct prin Ciolacu, cel cu diplomă de revoluționar invizibil, pe care Iohannis obișnuiește să-l cheme și să-i comunice următoarea misiune. Deci, dacă a apărut DNA în schemă, e semn că au început filmările la partea doua a marelui succes Ciuma Roșie.

Așadar, PSD ar face bine să-și pregătească haine potrivite, căci în scenariul filmului sînt secvențe cu rețineri și arestări preventive, așa încît Pe-Se-De să poată redeveni un refren la modă în perioada premergătoare alegerilor. Ciuma Roșie va fi difuzat chiar înainte de momentul rotativei guvernamentale din 2023, cînd PSD va renunța, sub impresia filmului, să-i preia mandatul lui Ciucă. Ciucă va putea, astfel, să candideze la președinție de pe poziția de premier și nu de pe aia inferioară de ministru într-un cabinet PSD sau președinte al unui Senat dominat de PSD. Are și Ciolacu un rol în film. El va interpreta rolul Vioricăi Dăncilă, care duce la capăt o misiune grea: să intre în turul doi și să piardă fără emoții în fața lui Ciucă.

Toate astea se vor petrece dacă partenerul strategic nu-i va recomanda pentru Cotroceni ori pe Kövesi, ori pe Geoană.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale