Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Austria, eterna Terra Nova

Zoom Austria, eterna Terra Nova

Austria este o țară frumoasă, plină de bogății naturale ale solului și subsolului. De exemplu, zăpada este una dintre aceste mari bogății. Ea cade din cer, se așterne pe pământ, iar oamenii se bucură foarte mult, plătind bani buni pentru a aluneca pe această bogăție naturală cu niște șipci rotunjite la capete.

Alte bogății naturale ale Austriei sunt petrolul și gazul românești, precum și pădurile din aceeași țară. Cel puțin 10% din PIB-ul Austriei provine din România, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Din septembrie 2022, România și-a mai exportat o valoare către Austria. Valoarea se numea Cristina Popescu. Se numea, că din septembrie trecut se numește Cristina Lebenbauer, preluând numele de familie al celui care a luat-o de soție, respectiv Marcel Lebenbauer.

Ca orice părinte plin de simțire, tatăl Cristinei a lăcrimat mult. Mai ales că a trebuit să organizeze două petreceri de nuntă: una la Cernica, una la Viena. Dar nu-i o problemă atât de mare, pentru că, se pare, tatăl Cristinei ar cam avea de unde să acopere costurile pentru două petreceri de nuntă.

Pentru că tatăl Cristinei Lebenbauer este el însuși o bogăție naturală. Rămâne să vedem dacă a României sau a Austriei. În acte, el este tezaur național, fiind de aproape trei ani ministru al Energiei. Da, da, despre Virgil Popescu vorbim.

Pe de altă parte, el face parte și din bogățiile Austriei, căci contribuie la creșterea PIB-ului acestei țări prin firma familiei, care are trei benzinării francizate de către OMV-Petrom.

Bine, nu stă OMV-ul în trei benzinării. Dar stă, la o adică, în Virgil Popescu. Omul care, dacă vrea, poate concepe o ordonanță de urgență atât de ticăloasă încât să le permită celor de la OMV să scape de plata taxelor pe care le-ar datora statului român. Căci, în definitiv, de ce ar face Virgil Popescu ceva în interesul statului român? Ce, fiica sa s-a căsătorit cu fiul statului român? Sunt rude? Sau ce? Benzinăriile Petrom sunt ale statului român? Nu sunt. Așa că statul român, ba mai mult, chiar contribuabilul român, ar face bine să-l lase în pace pe domnul Popescu. Are și așa destule probleme, destule neplăceri. În plus, are și el demnitatea lui, nu poate fi slugă la doi stăpâni. Mai bine la unul singur, da’ bun. Că ăla e Austria, nu România, asta nu mai este treaba noastră.

1 comentariu

  1. #1

    constiinta il mustra mereu , dar este mica,mica,mica….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint