Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Avioane de luptă cumpărate de statul român

Zoom Avioane de luptă cumpărate de statul român

Vlaicu I – E una dintre cele mai controversate achiziții recente ale Armatei Române. A fost construit de Aurel Vlaicu în 1909 și folosit pentru a se desprinde de la sol, în 1910, pe aerodromul Cotroceni. A fost cumpărat anul trecut de la statul portughez și a costat zece milioane de euro, datorită semnificației istorice. În luptă, acest avion este redutabil, pentru că nici un pilot inamic n-are voie să tragă în el, riscând să facă pușcărie pentru distrugerea unui obiect de patrimoniu.

IAR 80 – Un avion de vânătoare din al doilea război mondial, de care ne putem folosi în caz de război pentru a-l face să râdă pe inamic. În felul ăsta, îi vom câștiga bunăvoința pentru momentul negocierilor de pace.

Coandă 1910 – Celebrul avion cu care Henri Coandă a zburat la Paris este un avion cu reacție. Mai exact, este vorba de o reacție întârziată față de atacul inamic. Mai mulți generali din Armată au preferat să cumpere acest avion pentru a putea invoca nebunia în fața inamicului, în caz de înfrângere.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    cretini idioți imbecili panarame etc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale