Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Avocatul miliardarilor lui Diaconescu, menajeră pentru expaţi în Praga

Zoom Avocatul miliardarilor lui Diaconescu, menajeră pentru expaţi în Praga

Săptămâna trecută, Dan Diaconescu a mai făcut o tumbă mediatică în scandalul privatizării Oltchim, plimbând prin faţa camerelor un avocat britanic pe care îl luase direct din Cehia, de la unii dintre cei mai vestiţi taxidermişti, şi anunţându-l drept reprezentant al misterioşilor investitori străini care voiau să cumpere Oltchim-ul şi care sunt, de asemeni, extrem de interesaţi în achiziţionarea Tarom-ului, a Transgaz-ului, a Poştei Române, a Nuclearelectrica sau Transelectrica.

Omul se numeşte Anthony Seddon şi a declarat că prietenii lui l-au recomandat lui Dan Diaconescu drept un expert în pieţele emergente şi un mare cunoscător al Europei Centrale şi de Est, ca urmare a îndelungatei sale activităţi din Cehia, unde de 15 ani a pus bazele unui important birou de avocatură.

Numai că Anthony Seddon este departe de a fi un mare avocat londonez, reprezentant al unor mari investitori care de-abia aşteaptă să dea năvală în România, la privatizarea marilor dinozauri pe care statul îi mai ţine prin coteţe. Firma lui Anthony Seddon are un birou la Londra, în Mermaid House, la etajul 5, unde prestează cu spor un total de patru avocaţi, suficienţi pentru micile contracte de consultanţă sau pentru problemele legate de testamente ale cetăţenilor britanici. Şi pentru că afacerile din Londra n-au fost niciodată strălucite, Anthony Seddon s-a gândit să încerce ceva mai profitabil în Ce­hia, unde a aterizat acum 15 anişori. La început, domnul Seddon a făcut de toate, ocupându-se pentru clienţii lui, expaţi anglofoni, în principal, inclusiv cu închirierea de apartamente, cu plata facturilor, cu luatul copiilor de la şcoală şi cam orice tip de comision ar fi avut nevoie un vorbitor de engleză paraşutat printre berăriile din Praga. O menajeră respectabilă, plătită bine, dar menajeră, care a ajuns, în ultima vreme, să facă acte pentru câteva proiecte imobiliare semieşuate din Cehia. În nici un caz, Anthony Seddon nu are vreun client cu mai mult de 5.000.000 de euro în cont, iar închirierea lui de către Dan Diaconescu n-a costat mai mult de 15.000 de euro pe reprezentaţie.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint