Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băieții deștepți din procuratură

Zoom Băieții deștepți din procuratură

Surse din interiorul Parchetului General vorbesc despre o conspirație în favoarea baronilor. Nu a baronilor PSD, ci a baronilor în general. Există, cică, procurori specializați în asamblarea unor dosare slabe, dosare lipsite de consistență, care îi obligă pe judecători să respingă măsura arestării preventive într-o primă etapă și, într-o a doua, să producă un verdict favorabil infractorului nedovedit. Se vorbește despre un mecanism subtil de selecție a numelor, izvorît din dorința sistemului judiciar de a-și consolida puterea. Pasul unu, tîrîrea la DNA cu mascații, arată publicului larg hotărîrea procurorilor de a se lua la trîntă cu corupții. Tot pasul unu confirmă devotamentul subînțeles pe care procurorii îl arată unei anumite partide politice. Toată lumea e mulțumită și se poate trece la pasul doi, adică judecarea în libertate sau achitarea coruptului, fapt care arată că Justiția se pronunță imparțial, nu ia seama la ordinele lui Băsescu. Pe lîngă aceste semnale publice, sistemul trimite și semnale pe sub masă, atît către comanditar, cît și către achitat: sîntem băieți de treabă, jucăm cu toată lumea, avem grijă de voi, aveți grijă de noi.

Există, desigur, și procurori care scapă prin ochiurile plasei, iar consecința sînt victimele colaterale de tip Fenechiu, Becali, Remeș, Duicu. Totuși, dosarele Mazăre, Nicolescu, Nicușor Constantinescu, Bunea-Stancu, Ioan Niculae, Falcă, Udrea, Stolojan, Videanu și multe, multe altele arată că băieții deștepți din procuratură au înțeles în ce țară trăiesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint