Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băieții lui, garda lui!

Zoom Băieții lui, garda lui!

Nu încape nici o discuție, au fost abuzuri imense în Justiție, iar Serviciile, încă de pe vremea amețitului Băsescu, s-au jucat de-a democrația când și cum au vrut.

Cu toate acestea, ți-e imposibil să crezi că Liviu Dragnea ar dori, ar ști, ar putea să gândească o societate pe alte principii decât cele pur pesediste sau băsiste.

O aservire mută a instituțiilor sau, pe model Băsescu, instituții agresive, pe care să le poți asmuți împotriva adversarilor politici.

Și într-un caz, și în celălalt, se formează o umbrelă sub care se dezvoltă ciuperca clientelismului și-a parandărătului.

Dar să zicem că ai lipsit de pe pământ în ultimii trei mii de ani.

Te uiți la Dragnea și în jurul lui sunt următorii: Codrin Ștefănescu, deputatul Mitralieră, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și câteva femei cu fruntea plecată conduse de Viorica Dăncilă.

Cum, prin ce resorturi mentale, prin ce minune și prin ce revelație, acest grup din ce în ce mai restrâns și mai jalnic în exprimare te-ar putea face să exclami: bă, da, eu îmi pun banii pe băieții ăștia, mi se par foarte buni?

Aici nu contează Uniunea Europeană, Frans Timmermans sau cine mai vreți. Cât de stupid este să pui în balanță UE cu PSD sau cu Dragnea!

Da, este penibil să concepi sintaxe de felul următor: Într-adevăr, Dragnea…, dar și UE…

Departe de-a fi vreo lumină, Timmermans e un birocrat care miroase a foi și a capsatoare de la o poștă. Dar tratamentul aplicat lui Dragnea la Congresul Socialiștilor Europeni a arătat raporturile de putere și de percepție: au stat de vorbă cu ”Liviu”, i s-au transmis lucruri lui Liviu, iar a doua zi Timmermans, mai mult nepăsător, a zis: Mm, am vorbit cu Liviu, da, însă n-am nici o încredere că a fost onest în ce mi-a zis.

Adăugați la toate acestea disprețul ostentativ al sălii în care Dragnea s-a adresat socialiștilor europeni. Imaginea dominantă și cea care reține mare parte din tâlcul lui Liviu Europeanul este aceea în care Viorica așteaptă să fie pupată de Timmermans. Ar fi dat din coadă, săraca, dacă avea. N-a fost să fie, n-a pupat-o, nu i-a adresat nici o privire.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100