Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băieții lui, garda lui!

Zoom Băieții lui, garda lui!

Nu încape nici o discuție, au fost abuzuri imense în Justiție, iar Serviciile, încă de pe vremea amețitului Băsescu, s-au jucat de-a democrația când și cum au vrut.

Cu toate acestea, ți-e imposibil să crezi că Liviu Dragnea ar dori, ar ști, ar putea să gândească o societate pe alte principii decât cele pur pesediste sau băsiste.

O aservire mută a instituțiilor sau, pe model Băsescu, instituții agresive, pe care să le poți asmuți împotriva adversarilor politici.

Și într-un caz, și în celălalt, se formează o umbrelă sub care se dezvoltă ciuperca clientelismului și-a parandărătului.

Dar să zicem că ai lipsit de pe pământ în ultimii trei mii de ani.

Te uiți la Dragnea și în jurul lui sunt următorii: Codrin Ștefănescu, deputatul Mitralieră, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și câteva femei cu fruntea plecată conduse de Viorica Dăncilă.

Cum, prin ce resorturi mentale, prin ce minune și prin ce revelație, acest grup din ce în ce mai restrâns și mai jalnic în exprimare te-ar putea face să exclami: bă, da, eu îmi pun banii pe băieții ăștia, mi se par foarte buni?

Aici nu contează Uniunea Europeană, Frans Timmermans sau cine mai vreți. Cât de stupid este să pui în balanță UE cu PSD sau cu Dragnea!

Da, este penibil să concepi sintaxe de felul următor: Într-adevăr, Dragnea…, dar și UE…

Departe de-a fi vreo lumină, Timmermans e un birocrat care miroase a foi și a capsatoare de la o poștă. Dar tratamentul aplicat lui Dragnea la Congresul Socialiștilor Europeni a arătat raporturile de putere și de percepție: au stat de vorbă cu ”Liviu”, i s-au transmis lucruri lui Liviu, iar a doua zi Timmermans, mai mult nepăsător, a zis: Mm, am vorbit cu Liviu, da, însă n-am nici o încredere că a fost onest în ce mi-a zis.

Adăugați la toate acestea disprețul ostentativ al sălii în care Dragnea s-a adresat socialiștilor europeni. Imaginea dominantă și cea care reține mare parte din tâlcul lui Liviu Europeanul este aceea în care Viorica așteaptă să fie pupată de Timmermans. Ar fi dat din coadă, săraca, dacă avea. N-a fost să fie, n-a pupat-o, nu i-a adresat nici o privire.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]