Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băieții vechi ai găurilor din asfalt și noile contracte

Zoom Băieții vechi ai găurilor din asfalt și noile contracte

În urmă cu ceva vreme, într-un moment de mare inspirație dintre Crăciun și Revelion, CNAIR, prin DRDP Brașov, a organizat o licitație pentru atribuirea unor contracte-cadru de întreținere a drumurilor din Brașov și Sibiu – un contract – și Mureș, Harghita și Covasna – un alt contract. Pentru ambele contracte – care implică, doar așa, niște reparații și întrețineri cu straturi bituminoase foarte subțiri, deci nu refaceri serioase, pentru care se dau alți bani, în cadrul altor contracte – au fost puși la bătaie vreo 60 de milioane de lei. Ce-i drept, contractul-cadru e pentru trei ani de zile. Deloc surprinzător, ambele licitații – prima pentru 31 de milioane și a doua pentru 24 de milioane – au fost cîștigate de aceeași firmă, Axela Construcții SRL din Timișoara. Compania, deținută de familia Alexa, este un fel de campioană a contractelor cu statul. Numele lui Ioan Alexa, de altfel, a fost dat drept unul din anturajul lui Gheorghe Falcă, cu toate că a fost asociat și cu Sorin Grindeanu, iar bani cu statul a făcut și-n mandatul lui Dan Șova. Cum, de altfel, se pare, face în orice mandat, indiferent de coloratura politică a unui guvern, căci asta înseamnă, pînă la urmă, să fii un rege al asfaltului.

Și pentru că în aceste două contracte era vorba, cum vă ziceam, doar de niște reparații cu asfalt subțire, DRDP Brașov a mai scos la mezat, o zi mai tîrziu – pe 28 decembrie –, alte patru contracte, pentru întreținerea podurilor, pasajelor și zidurilor de sprijin. Trei dintre ele, unul în valoare de 8,6 milioane, altul în valoare de 6,9 milioane și un altul în valoare de 7,7 milioane, au fost cîștigate de SC Teo Trans Consulting SRL din București, firmă cu lipici la banul public și deținută de familia unui fost director de achiziții din cadrul CNADNR – Răzvan Emil Teodorescu. De altfel, despre aventurile bugetare ale acestei firme am mai scris noi pe aici. Un al patrulea contract, în valoare de 11,4 milioane, a fost atribuit firmei RECON SA din Brașov, o abonată a Primăriei lui Scripcaru.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint