Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Baruri europene: Rock Planet, Amsterdam

Zoom Baruri europene: Rock Planet, Amsterdam

Dacă ajungi în Red Light District din Amsterdam cu treabă prin coffee shop-urile sau vitrinele cu fete ale zonei și ți se face sete de o bere (de vreo cîțiva ani, în coffee shop-uri nu se mai vinde absolut deloc alcool, iar la oferta de carne, dacă nu negociezi expres, băutura nu este inclusă în preț), un loc simpatic în care poți s-o bei e Rock Planet, barul situat chiar la intrarea în Cartierul Roșu, cum vii pe străduța care pleacă din Piața Dam (ca să ajungă, inevitabil, într-un canal), imediat pe colț, în dreapta. Adresa e îngrozitor de greu de pronunțat – Oudezijds Voorburgwal, 246; dacă iei un taxi pînă acolo, arată-i-o șoferului scrisă pe ecranul telefonului.

Odată parcat pe scaunele înalte ale barului, în timp ce-ți clătești urechile cu vreun Megadeth și bolta palatină cu un Amstel, berea barului, ai suficientă vreme să-ți răsfeți și ochii, studiind cu interes decorul: saxofonul lui Candy Dulfer și chitarele cu autograf ale lui Steve Vai sau Brian May atîrnate pe pereți, deasupra capului, rafturile cu sticle și DVD-uri pe care sînt lipite bancnote divers colorate (am descoperit chiar și un Enescu și doi Iorga), videoclipurile care rulează non-stop pe monitoarele risipite prin tot localul.

Barmanița îți face rapid refill-ul, cînd te vede cu paharul gol, și preia amabilă request-uri (eu am savurat un Pink Floyd calm și limpede, prietenul Cătălin a vrut un Rage Against The Machine și l-a primit bine frapat); prima piesă e gratis, pentru următoarele trebuie să uiți de restul pe care avea să ți-l dea cînd ți-a spus că stă prost cu măruntul. Dacă te-ai săturat de muzică, vara, poți să ieși și să-ți bei berea pe terasa de pe marginea canalului, în plin spectacol al străzii, cu ochii pe bărcile și gagicile care-ți trec pe lîngă masă.

Singura chestie neplăcută în Rock Planet e prețul berii: 5 euro paharul de Amstel. Deci, dacă vii nebăut și insiști să te magnetizezi nițel, fii pregătit pentru o gaură consistentă în portofel (nouă, în cele două-trei ore de staționare acolo, ne-a fost sete de vreo 50 de euro).

Publicat în Cațavencii, nr. 49, 12-18 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint