Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băsescu pregăteşte mai mulţi premieri

Zoom Băsescu pregăteşte mai mulţi premieri

Ca să nu-l numească pe Pon­ta premier, Băsescu e gata să folosească toate surprizele terenului şi toate slăbiciunile secrete ale jucătorilor. E de aşteptat ca, chiar cu un absenteism încurajat de certitudinea victoriei, USL să ia peste 50% plus unu din voturi. Aşa că în retortele Cotroceniului fierb planuri demne de romanele lui Paul Feval. Pîrghiile sînt două, cele deja cunoscute: serviciile şi parchetele.

Derivatele lor umane, infiltraţii şi dosariabilii, sînt pe teren din vară. Infiltraţii acţionează cu precădere în PNL. Scopul e ruperea, în secret, a unei fracţii din partid, încurajînd grupul Moisescu-Chiliman. Dosariabilii acţionează la nivelul UNPR şi au ca obiectiv realizarea proiectului „Stînga-m­prejur“ pe 10 decembrie. Există infiltraţi şi în PSD, din rîndul lor urmînd să fie desemnat premierul preşedintelui. Scenariul lui Voiculescu, cel în care Băsescu numeşte un premier din USL, altul decît Victor Ponta, nu arată atît perspicacitate, cît identitatea în gîndire a securiştilor Felix şi Buf. Ca presiune suplimentară asupra dosariabililor, Băsescu întîrzie numirea şefilor la parchete pînă după alegeri, aşa în­cît nimeni să nu ştie în ce regim i se vor analiza hoţiile.

Publicat în Cațavencii, nr. 44, 7-13 noiembrie 2012

1 comentariu

  1. #1

    Cele spuse aici justifica si mai mult absenta la vot. Votezi sau nu tot hotiii castiga. Se repeta istoria din 2008 cu „solutia imorala”. Oricare ar iesi e tot rau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint