Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băsescu se luptă cu Petrov, ce fac băsiștii?

Zoom Băsescu se luptă cu Petrov, ce fac băsiștii?

Nici nu s-a aflat bine sentința Curții de Apel București, că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, și diverși spălători de cadavre politice s-au repezit să-l bage într-o saună reanimatoare. Că, adică, acest verdict ar fi cu politică și că Băsescu ar fi o victimă a statului paralel.

Nu mă dau în vînt după sentințele Justiției române, dar în cazul lui Băsescu judecătorii Curții de Apel au făcut o constatare, pornind de la probe. Că fostul președinte cu două mandate al României a fost turnător la Securitate încă din studenție.

Dacă mai țineți minte, pe vremea cînd Mugur Ciuvică îl acuza de turnătorie pe Băsescu, pe atunci încă președinte, fostul căpitan de vapor se disculpa, hăhăind, că trebuia să dea rapoarte la Securitate obligat de fișa postului. Tot atunci, CNSAS îi furniza lui Băsescu țidule că n-a fost turnător, țidule de care el s-a folosit în ambele sale candidaturi la președinția României.

După aceea, același CNSAS a descoperit că Băsescu a fost racolat de Securitate încă din studenție și că și-a turnat colegii sub pseudonimul Petrov. Deci pe atunci nu dădea rapoarte profesionale, ci executa muncă sub acoperire pentru Securitate și le făcea rău, astfel, colegilor săi de facultate. La care Băsescu a replicat că nu știa că turnătoriile lui ajungeau la Securitate, încît să le facă rău colegilor pe care-i pîra la cadrele militare care-i cereau rapoarte.

Adică nu-și dădea seama Băsescu, așa cum pretinde azi, ce efect puteau avea delațiunile lui asupra celor pe care îi turna? Dacă la 21 de ani nu ești în stare să-ți dai seama că le faci rău altora ca să-ți fie ție bine și apoi susții că astea au fost greșeli inocente, asta se cheamă că te piși pe soarta celor pe care i-ai turnat.

Dar, de fapt, Băsescu n-a făcut altceva nici în cariera lui politică. Tot timpul a denunțat diverși politicieni, de cele mai multe ori fără dovezi, ca să iasă el în față, ca susținător al anticorupției și al antisecurismului. Asta în timp ce recondiționa foști securiști pe care i-a folosit pentru propria sa putere și îi ridica în grad pe sereiștii promovați de el. Plus susținătorii săi culturali, mai mult sau mai puțin civili, care l-au pupat în dos, pe față, prin ziare și pe la televiziuni. Că Băsescu se va apăra pînă în ultima clipă de această sentință e una, dar ce vor face culturnicii lui, pe care el i-a decorat și care l-au pupat în cur pînă de curînd, dacă Băsescu va rămîne și după ultima lui speranță, aceea de la Înalta Curte de Justiție, cu tinicheaua sinistră de turnător?

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  E, ce o sa faca… O sa faca ce-au facut si pana acum, o sa gaseasca un cur nou, si o sa stoarca lacrimi de la fecioare tomnatice de ambele sexe despre cum le-a luat chioru’ polenul fecioriei, tocmai cand erau aplecati peste birou organizand un seminar cu participare internationala si chifle din fonduri de la Comisie despre influentele retragerii aureliene asupra parcursului integrarii Romaniei in EU.

 2. #2

  Sa-i transmiteti lui basescu (cu litera mica) ca, eu, Doroftei Ilie din Tg.Mures, doresc sa fiu pupat in cur de el !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]