Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băsescu se luptă cu Petrov, ce fac băsiștii?

Zoom Băsescu se luptă cu Petrov, ce fac băsiștii?

Nici nu s-a aflat bine sentința Curții de Apel București, că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, și diverși spălători de cadavre politice s-au repezit să-l bage într-o saună reanimatoare. Că, adică, acest verdict ar fi cu politică și că Băsescu ar fi o victimă a statului paralel.

Nu mă dau în vînt după sentințele Justiției române, dar în cazul lui Băsescu judecătorii Curții de Apel au făcut o constatare, pornind de la probe. Că fostul președinte cu două mandate al României a fost turnător la Securitate încă din studenție.

Dacă mai țineți minte, pe vremea cînd Mugur Ciuvică îl acuza de turnătorie pe Băsescu, pe atunci încă președinte, fostul căpitan de vapor se disculpa, hăhăind, că trebuia să dea rapoarte la Securitate obligat de fișa postului. Tot atunci, CNSAS îi furniza lui Băsescu țidule că n-a fost turnător, țidule de care el s-a folosit în ambele sale candidaturi la președinția României.

După aceea, același CNSAS a descoperit că Băsescu a fost racolat de Securitate încă din studenție și că și-a turnat colegii sub pseudonimul Petrov. Deci pe atunci nu dădea rapoarte profesionale, ci executa muncă sub acoperire pentru Securitate și le făcea rău, astfel, colegilor săi de facultate. La care Băsescu a replicat că nu știa că turnătoriile lui ajungeau la Securitate, încît să le facă rău colegilor pe care-i pîra la cadrele militare care-i cereau rapoarte.

Adică nu-și dădea seama Băsescu, așa cum pretinde azi, ce efect puteau avea delațiunile lui asupra celor pe care îi turna? Dacă la 21 de ani nu ești în stare să-ți dai seama că le faci rău altora ca să-ți fie ție bine și apoi susții că astea au fost greșeli inocente, asta se cheamă că te piși pe soarta celor pe care i-ai turnat.

Dar, de fapt, Băsescu n-a făcut altceva nici în cariera lui politică. Tot timpul a denunțat diverși politicieni, de cele mai multe ori fără dovezi, ca să iasă el în față, ca susținător al anticorupției și al antisecurismului. Asta în timp ce recondiționa foști securiști pe care i-a folosit pentru propria sa putere și îi ridica în grad pe sereiștii promovați de el. Plus susținătorii săi culturali, mai mult sau mai puțin civili, care l-au pupat în dos, pe față, prin ziare și pe la televiziuni. Că Băsescu se va apăra pînă în ultima clipă de această sentință e una, dar ce vor face culturnicii lui, pe care el i-a decorat și care l-au pupat în cur pînă de curînd, dacă Băsescu va rămîne și după ultima lui speranță, aceea de la Înalta Curte de Justiție, cu tinicheaua sinistră de turnător?

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  E, ce o sa faca… O sa faca ce-au facut si pana acum, o sa gaseasca un cur nou, si o sa stoarca lacrimi de la fecioare tomnatice de ambele sexe despre cum le-a luat chioru’ polenul fecioriei, tocmai cand erau aplecati peste birou organizand un seminar cu participare internationala si chifle din fonduri de la Comisie despre influentele retragerii aureliene asupra parcursului integrarii Romaniei in EU.

 2. #2

  Sa-i transmiteti lui basescu (cu litera mica) ca, eu, Doroftei Ilie din Tg.Mures, doresc sa fiu pupat in cur de el !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]