Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bătrîn blajin oarecare, favorit în cursa pentru a deveni următorul Papă

Zoom Bătrîn blajin oarecare, favorit în cursa pentru a deveni următorul Papă

Ilie Pintilie, un pensionar în vîrstă de 86 de ani, din cartierul bucureştean Balta Albă, are mari şanse să fie numit următorul Papă, după ce o comisie specială a Vaticanului a confirmat faptul că îndeplineşte toate criteriile necesare pentru a deveni Suveran Pontif: e bătrîn ca naiba, e foarte fotogenic cu o tichie pe cap, e uşor senil, nu se înţelege ce zice, are multe haine albe şi urăşte homosexualii.

“În alegerea noului Papă, trebuie să trecem peste orgoliile personale şi să renunţăm la pretenţii. Ce dacă nu e catolic? Ce dacă nu are experienţă bisericească? Contează că e încă în viaţă, nu mai are foarte mult de trăit şi poate servi intereselor noastre meschine foarte uşor”, a declarat un cardinal din conducerea Vaticanului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Întrebat dacă ar fi tentat de o carieră religioasă la Roma, Ilie Pintilie a declarat: “Nu e prima dată cînd merg la Roman, am mai fost şi în vara lui 1968. Şi-n Roman, şi-n Fălticeni, şi-n Suceava. Ţin minte că era o cofetărie pe strada Biruinţei… Mi-ar plăcea să mai merg la cofetăria aia”.

Exclusiv online

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint