Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bunăstarea Vestului has left the building

Zoom Bunăstarea Vestului has left the building

Nimic nu ne-a ros pe interior în secolul trecut și în anii ăștia de început ai actualului secol decât diferența de bunăstare față de blocul vestic al Europei. Mulți cetățeni ai României comuniste și-au găsit un refugiu inclusiv erotic în cataloagele Nekermann. Câți, oare, dintre capii de familie cu rude în străinătate nu s-au masturbat la imaginea unei canapele ofertante, pe care, azi, o poți cumpăra de la IKEA, la juma’ de preț?

Am bălit, realmente,

la salariile și beneficiile vesticilor. Dar nu am ghicit, atunci când o făceam, că suntem scuza pentru concedierea a sute de mii de oameni.

Nu, deocamdată, noi nu vom avea salariile vesticilor cărora le-am luat job-urile. Deocamdată? Niciodată.

Europa de Est,

acceptată ca parte a UE și scutită de problemele extracomunitare, a furnizat Angliei instalatorul polonez, rânitorul român, înghițitorul est-european de pluă. Suntem toți aici și le pare rău. Britanicii ies din UE fără să se fi gândit că trebuie, de acum înainte, să și-o sugă singuri.

Dar nu asta e problema

Problema e că…

Problema e că habar nu avem cine suntem și ce vrem.

Și nu știm cine suntem și ce vrem absolut deloc.

Culmea e că nici idolii noștri habar nu au.

Vestul, căzut în el însuși, e incapabil să ne spună.

Nu-i problema lui Vest

să ne integreze pe noi. Dar totuși, avem, ca români, minima datorie de a le aminti celor pe lângă care trecem că nu suntem prepuțuri în calea uitării. Sau suntem? Pml…

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. #1

    Articol scris la cumpana de mare tristete….

  2. #2

    Ce sa va fac, fratilor ? Ani de zile s-a purtat o campanie agresiva ca vestul e foarte bun.Cine indraznea sa zica altceva era injurat si facut bolsevic, comunist nostalgic si multe altele.S-a prapadit toata industria spunandu-se ca nu e buna, ca e comunista.Acum, luati-o in mina, greu se va mai putea indrepta ceva.

  3. #3

    Hmmm. Tare manios (pe buna dreptate) dl PAH de a folosit acele acronime. Din pacate, dl Neclintit are dreptate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100