Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Caii cei mari ai lui Claudiu

Zoom Caii cei mari ai lui Claudiu

Vasile Dîncu, omul care se chinuie să revină în PSD pentru că nici un alt partid nu l-a lăsat să se joace de-a calul troian prin curtea lui, a răbufnit, într-un interviu, împotriva lui Mihai Tudose și a lui Claudiu Manda. Dar cel mai tare era supărat pe Manda, care s-ar opune din răsputeri reînregimentării. I-a trebuit ceva curaj să spună despre Tudose că e conservă și trădător, dar a fost de-a dreptul sinucigaș să sară la gîtul lui Claudiu Manda. E ca și cum și-ar fi pus direct în cap poalele Olguței.

Și nu doar asta a fost mișcarea greșită a lui Dîncu. Căci Manda, care a stat cumințel în ultimii ani, a prins glas după debarcarea lui W. Dăncilă. Și nu doar glas, ci și aripi. Bazîndu-se pe votul suplimentar pe care-l are de la consoartă, pe influența crescîndă în sudul țării și pe rezultatele de la ultimele alegeri, cînd județul lor a fost cam singurul care a performat, Manda s-a apucat să gîndească “big”, cum a auzit el pe la Bruxelles că ar trebui să facă. Și big gîndește. Din punctul lui de vedere, Marcel Ciolacu este doar un rău necesar care trebuie înjungheat în spate după rezultatele slabe de la locale și parlamentare. Evident, după un nou congres sîngeros, Ciolacu va fi aruncat la groapa cu foști lideri ai partidului. Aici ar urma să intervină Manda, care nu-și dorește nimic mai puțin decît șefia PSD. Că după aia ar vrea și în fruntea guvernului e deja un pas mult prea îndepărtat pentru un partid care ar trebui, în primul rînd, să mai prindă alegerile parlamentare din 2024.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale