Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cambridge Analytica n-a găsit trumpi la București

Zoom Cambridge Analytica n-a găsit trumpi la București

Cambridge Analytica umblă azi prin România așa cum umbla gripa porcină prin spitale acum cinci ani. Toată lumea se leapădă de acest virus politizat, acuzat de furt de date personale de pe Facebook, de viol al corespondenței digitale și de uciderea democrației anglo-americane. Alegerea lui Trump și Brexit-ul sînt anchetate de presa și parchetele occidentale. Cei care elogiau ieri ingeniozitatea strategilor de la Cambridge îi acuză azi de furt, fals, uz de fals, abuz de încredere. Pînă la trădare și omor nu mai e decît un pas. Facebook se clatină, fața de șoarece miliardar al lui Zuckerberg se lungește de la zi la zi.

La București, Cambridge Analytica are o istorie modestă. Firma ei mamă, SCL, și-a deschis un birou în 2016 și i-a dat cheile lui Peter Imre. Imre e ginerele lui Teodor Meleșcanu și prietenul lui Călin Popescu Tăriceanu. E fostul șef al Holdingului Adevărul și un tip care plimbă în lesă, ca pe un buldog francez, legenda multor milioane.

Peter Imre a avut discuții cu ALDE în 2016. I-a oferit lui Tăriceanu un contract de consultanță pentru alegerile parlamentare, pe care, însă, bugetul l-a făcut imposibil. ALDE nu și-a permis serviciile SCL, iar lui Imre nu i-a rămas decît să sune pe la alte uși. La PSD i-au deschis israelienii și i-au spus să-și vadă de treabă, că are cine să-i ia banii lui Dragnea. Așa că SCL, compania-mamă a anchetatei Cambridge Analytica, n-a avut ocazia să-și arate puterile în România. Iar asta poate fi cea mai bună veste a ultimilor doi ani. Imaginați-vă doar un PSD la 70% și pomeniți-l pe Imre în rugăciunile voastre!

2 comentarii

  1. #1

    Vorbea fatuca aceea Sorina Matei de un contract al SCL pentru promovarea luptei anticorupție. Pica perfect cu cei 140000 de jihadiști anticorupție ai lui Gittenstein.

  2. #2

    las’ ca au lucrat pentru johannis….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint