Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Campion român la păcănele, nemulțumit că statul nu face nimic pentru acest sport

Zoom Campion român la păcănele, nemulțumit că statul nu face nimic pentru acest sport

La doar 25 de ani, Tiberiu este deja campion european la păcănele, însă are un mare of: statul nu face nimic pentru a-i ajuta pe marii practicanți ai acestui sport. Din păcate, jucătorii la păcănele care vor să facă performanță trebuie să vină cu bani de acasă pentru a face performanță. Nu de puține ori, ei au fost nevoiți să vândă de prin casă, să se apuce de furat sau chiar să-și ia un job full time pentru a avea bani ca să bage la aparate.

“Păcănelele nu sunt pentru oricine”, e de părere Tiberiu. “Trebuie să recunoaștem că e un sport care costă foarte mult. Ca dovadă, n-o să vezi că joacă la păcănele oameni din toate clasele sociale. Cel puțin din câte văd eu, doar săracii, care n-au bani și deci își permit să piardă pe bandă rulantă, se apucă de păcănele.”

Nea Vasile, antrenorul de păcănele al lui Tiberiu, are o opinie și mai tranșantă: “Îi lăudăm pe Hagi și pe Simona Halep, dar uităm de jucătorii români de păcănele, pe care statul nu-i ajută cu nimic. Puțini știu că e foarte scump să te ții de păcănele și că guvernele din ultimii 30 de ani n-au construit nici o bază de pregătire pentru tinerii care vor să joace la păcănele și să-și facă din asta o carieră. Poate că n-ar fi o idee rea ca doamna Firea să înființeze, sub egida Primăriei, Academia de Păcănele «Viorel Lis». Dacă nu, în curând nici un român n-o să mai joace la păcănele și o întreagă tradiție o să se piardă.”

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale