Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Când economia ți se cacă-n suflet

Zoom Când economia ți se cacă-n suflet

Zi după zi, când încă nu murise nici un om, când încă numărul de îmbolnăviri era mic și mincinos, bineînțeles, toți înțelepții neamului își proiectau înțelepciunea istorică. Mai degrabă un fel de jet împrăștiat: trebuie să ne gândim în aceste momente la ce va fi, la cum va arăta lumea după, trebuie să negândim la economie, cum o repornim, cum o…

Adevărul e că au murit peste tot bătrâni fără chip.

Am văzut zi de zi vedete claustrate și cu boticul pus, actori bolnavi fără simptome, însă, dincolo de toate, bătrânii cei mulți, fără chip, morții, au format o zonă întunecată, dincolo de care se aflau relansarea economică și glumele cu nașterile din decembrie: generația decrețeilor de stare de urgență.

CTP, bucuros că moartea îi livrează materie primă: „Am să vă spun un lucru dur, dar din păcate foarte real: îmbolnăvirea și moartea oamenilor peste 65 de ani reprezintă o tragedie din pricina coronavirusului, reprezintă o tragedie din punct de vedere uman. Din punct de vedere economic, nu. Din punct de vedere economic, marea problemă este blocarea oamenilor activi, a celor care au aflat din tot ce s-a publicat în lume, anume că nu vor face forme grave ale bolii, că eventual va fi ca o răceală sau cel mult ca o gripă“.

Pentru că, nu-i așa, o tragedie din punct de vedere uman poate sta la același nivel cu un punct de vedere economic.

Iar asta se întâmplă – și apar la lumină astfel de creaturi – tocmai pentru că „economicul“, în stadiul lui cel mai galopant, ca să zic așa, a modelat orice gândire despre oricare alt teritoriu al vieții noastre. Mă rog, la CTP mai e și pofta în sine, faptul că bălește zilnic să jignească niște oameni.

Unde mai pui că, dincolo de patologia sa, omul și delirează mult: „Dacă se respectă toate aceste condiții de izolare ca la carte, criza de coronavirus ar putea fi rezolvată într-o lună, o lună și jumătate“.

O lună, o lună și jumătate, exact cum spun toți specialiștii de peacest glob.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Cond ma gindesc ca am fost coleg de clasa, la Mihai Viteazul, cu acest oligafren ma apuca nebuniile…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale