Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Capul nebăut toporul nu-l taie

Zoom Capul nebăut toporul nu-l taie

► Un tânăr de 25 de ani din comuna gălățeană Tulucești a ajuns la Urgențe după ce un prieten de pahar l-a lovit cu toporul în cap. În mod sigur, problema din Moldova nu e că oamenii consumă prea mult alcool, ci că dețin prea multe topoare. Gestul cu adevărat inconștient nu e că bei, ci că o faci cu toporul lângă tine. Din cauza asta, moldovenii n-ar trebui să mai aibă renumele de bețivi, ci pe acela de mari deținători de topoare. Se spune că în antichitate dacii aveau atât de multe topoare încât Burebista a ordonat ca toate pădurile și minele de fier să fie arse, pentru ca supușii lui să nu-și mai crape toată ziua capul cu toporul, după ce consumau vin în exces.

► Un bărbat de 64 de ani din orașul Novaci, județul Gorj, a fost găsit mort într-o pădure, alături de un porc mistreț care avea un cuțit înfipt în gât. Dacă descoperirea s-ar fi produs la Vaslui, s-ar fi spus probabil că cei doi s-au luat de la băutură și că bărbatul l-a înjunghiat pe mistreț după ce și-a amintit de un conflict mai vechi sau de rivalitatea lor pentru aceeași femeie.

► Un elev de 18 ani din Botoșani și-a cumpărat un cuțit nou de la un magazin de feronerie din oraș, după care a înjunghiat un taximetrist în gât și în torace, ca să facă rost de bani pentru păcănele. La cât de bine plănuit a fost fiecare pas, putem spune că elevul a acționat ca la carte. Taximetristul a scăpat cu viață, însă mărturisește că tânărul l-a dezamăgit crunt. Inițial, el crezuse că elevul l-a înjunghiat pentru a obține bani de băutură, nu ca să-i cheltuiască aiurea la niște păcănele de pe urma cărora nu rămâne cu nimic.

Publicat în Cațavencii, nr. 8(86), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint