Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cătălin Botezatu (croitor cu cuvinte): “Am făcut Revelionul la Viena, a fost superb, l-am făcut într-un palat şi la propriu, şi la figurat.”

Zoom Cătălin Botezatu (croitor cu cuvinte): “Am făcut Revelionul la Viena, a fost superb, l-am făcut într-un palat şi la propriu, şi la figurat.”

Gen Kirița în provincie la tatuat

Giani Kiriță (fotbalist incredibil de profund): “Toate tatuajele mele reprezintă ceva foarte important pentru mine, de la numele copiilor mei la întîmplări din viața mea care m-au definit ca persoană și care m-au marcat. (…) Un tatuaj aparte este cel care exprimă faptul că noi, oamenii, trăim ca într-o junglă, dar și faptul că nu îmi este frică de moarte.” (Libertatea, 8 ianuarie)

Dacă vă întrebați ce anume și-a tatuat Giani Kiriță ca să marcheze faptul că trăim ca-n junglă, dar nu îi e frică de moarte, cel mai probabil e vorba de ursul Baloo din Cartea Junglei.

 

Gen Te invit aici, este masca ta

Andreea Marin (zîna galvanoterapiei): „Ce vedeți în imaginea desprinsă parcă dintr-un film SF este, de fapt, o mască facială pe care mi-am propus să o încerc aici. Înseamnă fototerapie 3 în 1: cu infraroșii, LED și galvanoterapie. Tripla tehnologie induce vitalitatea celulară, stimulează circulația sanguină și activitatea fibroblastelor, acționează profund pînă la nivelul musculaturii feței.” (Libertatea, 8 ianuarie)

La vîrsta ei, era și timpul ca Andreea Marin să înceapă să se intereseze de o mască decentă de faraon.

 

Gen Rinichii e Poveri

Cristian Tudor Popescu (tenisseur): “Să fie sănătos dl Arșinel. Am însă o propunere pentru după ce domnia-sa va da ortul popii: să i se scoată rinichiul pe care i l-a băgat Lucan și să fie redat nearșineilor ce stau la rînd pentru el.” (Libertatea, 6 ianuarie)

În locul domnului Arșinel aș fi foarte atent în următoarea perioadă la indivizi dubioși cu glugă și rachete de tenis. CTP-ul încă mai are pile la ursoaica lui Leonardo DiCaprio din Revenant, și ursul, cînd prinde rinichiul, nu se joacă.

 

Gen Palatul lui Procust

Cătălin Botezatu (croitor cu cuvinte): “Am făcut Revelionul la Viena, a fost superb, l-am făcut într-un palat şi la propriu, şi la figurat.” (Libertatea, 6 ianuarie)

Mintea noastră simplă de non-designeri nu ne-ajută să ne dăm seama cum anume ar trebui să arate un palat care e palat și la propriu, și la figurat. Dar cel mai probabil e o metaforă pentru un loc foarte frumos. De exemplu, sufletul unui bărbat.

 

Gen Bianca la brutărie

Bianca Drăgușanu (polimer complex): “Am avut un iubit brutar și era foarte frumos și harnic, și îl ajutam, pînă într-o zi cînd mi-a luat mașină foc în drum. Niște șoareci își făcuseră cuib sub mașina mea și au ros cablurile.” (Kanal D, 3 ianuarie)

În continuare, nu știm foarte sigur dacă era brutar sau brutal. Important e că pe vremea aia Biana n-avea nici un pic de plastic pe ea, altfel șoarecii sigur nu se opreau doar la cabluri.

 

Gen Eu pup boala popii

Florin Piersic (ciocoflender sănătos): “Sînt sănătos şi din cauza asta mă indispune cînd aud că altcineva e bolnav sau a murit…” (Antena 3, 2 ianuarie)

Și asta e foarte bine. Pentru că ce ne facem să ne simțim vii ca oameni dacă nu nemulțumirea față de una sau alta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale