Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Avocatul Poporului

Zoom Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Avocatul Poporului

După modelul Casei Poporului, instituția Avocatului Poporului și-ar putea schimba numele în Avocatul Parlamentului.

De multe ori, Avocatul Poporului i-a propus poporului să-și recunoască fapta, pentru că-n felul ăsta va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Degeaba. Poporul s-a ales tot cu mulți ani de muncă silnică pe bani puțin.

Victor Ciorbea se uită cruciș pentru că, fiind Avocatul Poporului, trebuie să nu-și scape din ochi clientul, care client e, după cum știm, împrăștiat prin toate colțurile țării și chiar ale Europei.

Când au aflat românii cât câștigă Victor Ciorbea, au spus că nu-și permit să plătească un avocat și au cerut un avocat din oficiu.

Mereu când li se reproșează chestii pe care le-au făcut de-a lungul istoriei, românii preferă să tacă și să lase totul pe seama Avocatului Poporului, care, culmea, e plecat din țară și nu-i place să fie deranjat la telefon în timp ce e pe aeroport și polițistul de frontieră din Amsterdam îl întreabă, studiindu-i pașaportul, din câte părți i-a fost recompusă fața de arată așa.

Avocatul Poporului a spus că preferă să nu atace Ordonanțe de Urgență la Curtea Constituțională, pentru că el, ca avocat, e plătit să apere, nu să atace.

Avocatul Poporului are o vorbă: “Cine aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul”. Dar cine se uită după doi iepuri, îi vede pe amândoi, indiferent în ce direcție ar alerga ei.

Se pare că Avocatul Poporului se poartă așa dintr-un motiv simplu: știe că poporul e vinovat și nu prea are tragere de inimă să-i mai reprezinte interesele cu bună credință.

1 comentariu

 1. #1

  Nu i se potriveste nici numele. Cum sa te cheme Ciorbea cand tu esti un mare fripturist ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Scoaterea de sub acuzație a cifrei paișpe

  13 noiembrie 2018

  De ce stă cifra paișpe sub streașina radicalului ca într-o stație de autobuz? În primul rînd ca să nu o ude ploaia și apoi fiindcă îl așteaptă pe Albert Einstein […]

 • UE pentru adulți

  13 noiembrie 2018

  Doi asteroizi lovesc, la interval de o zi, România: rezoluția Parlamentului European și raportul MCV. Sînt desprinși din nebuloasa alegerilor europarlamentare de anul viitor și accelerați de cîmpul electoral al […]

 • Show complet cu motociclist

  13 noiembrie 2018

  Călin Popescu Tăriceanu cere timp pentru a-și construi apărarea în fața acuzațiilor neclare ale DNA. E dreptul lui și nu prea e. De când a reajuns la putere, pe umerii […]

 • Taica Lazăr

  6 noiembrie 2018

  Narcisismul procurorului general al societății civile dădu în clocot și făcu bulbuci săptămîna trecută, cînd taica Lazăr, plin de candoare și răsfăț, ne-a demonstrat că n-a făcut-o pe mortul în […]

 • Adevărul pe vremea valizei

  6 noiembrie 2018

  Adevărul nu încape tot într-o valiză. Nu se ascunde doar în curțile din Teleorman. Mai poate fi găsit și în Curtea de Apel de la Alba Iulia, și la Înalta […]