Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Avocatul Poporului

Zoom Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Avocatul Poporului

După modelul Casei Poporului, instituția Avocatului Poporului și-ar putea schimba numele în Avocatul Parlamentului.

De multe ori, Avocatul Poporului i-a propus poporului să-și recunoască fapta, pentru că-n felul ăsta va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Degeaba. Poporul s-a ales tot cu mulți ani de muncă silnică pe bani puțin.

Victor Ciorbea se uită cruciș pentru că, fiind Avocatul Poporului, trebuie să nu-și scape din ochi clientul, care client e, după cum știm, împrăștiat prin toate colțurile țării și chiar ale Europei.

Când au aflat românii cât câștigă Victor Ciorbea, au spus că nu-și permit să plătească un avocat și au cerut un avocat din oficiu.

Mereu când li se reproșează chestii pe care le-au făcut de-a lungul istoriei, românii preferă să tacă și să lase totul pe seama Avocatului Poporului, care, culmea, e plecat din țară și nu-i place să fie deranjat la telefon în timp ce e pe aeroport și polițistul de frontieră din Amsterdam îl întreabă, studiindu-i pașaportul, din câte părți i-a fost recompusă fața de arată așa.

Avocatul Poporului a spus că preferă să nu atace Ordonanțe de Urgență la Curtea Constituțională, pentru că el, ca avocat, e plătit să apere, nu să atace.

Avocatul Poporului are o vorbă: “Cine aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul”. Dar cine se uită după doi iepuri, îi vede pe amândoi, indiferent în ce direcție ar alerga ei.

Se pare că Avocatul Poporului se poartă așa dintr-un motiv simplu: știe că poporul e vinovat și nu prea are tragere de inimă să-i mai reprezinte interesele cu bună credință.

2 comentarii

 1. #1

  Nu i se potriveste nici numele. Cum sa te cheme Ciorbea cand tu esti un mare fripturist ?

 2. #2

  urat om! pentru ca s-a intins cu averea nenea asta care niciodata nu va putea trage cu pusca…trebuie sa-si plateasca niste rate grosolane la banca. si cum altfel poate face decat lingand torsul suprem cu mustata cariata si lafaindu-se firesc intr-un post baban de bugetar?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

  23 iulie 2019

  În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză […]

 • Ce-ai făcut în următorii cinci ani?

  23 iulie 2019

  Cum va arăta viitorul României după alegerile prezidențiale? Va fi țeapăn și suficient, ca Iohannis, deșirat și agresiv, ca Barna, sau, poate, “neconflictual” și dezbinat, ca propunerea alianței PSD-ALDE. Viitorul […]

 • Statul jalnic barbă-cot

  23 iulie 2019

  Statul român, la toate nivelurile sale, este din ce în ce mai incapabil să-și îndeplinească îndatoririle de bază: acelea de a-și proteja cetățenii și de a le oferi premisele bunăstării. […]

 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]