Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Avocatul Poporului

Zoom Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Avocatul Poporului

După modelul Casei Poporului, instituția Avocatului Poporului și-ar putea schimba numele în Avocatul Parlamentului.

De multe ori, Avocatul Poporului i-a propus poporului să-și recunoască fapta, pentru că-n felul ăsta va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Degeaba. Poporul s-a ales tot cu mulți ani de muncă silnică pe bani puțin.

Victor Ciorbea se uită cruciș pentru că, fiind Avocatul Poporului, trebuie să nu-și scape din ochi clientul, care client e, după cum știm, împrăștiat prin toate colțurile țării și chiar ale Europei.

Când au aflat românii cât câștigă Victor Ciorbea, au spus că nu-și permit să plătească un avocat și au cerut un avocat din oficiu.

Mereu când li se reproșează chestii pe care le-au făcut de-a lungul istoriei, românii preferă să tacă și să lase totul pe seama Avocatului Poporului, care, culmea, e plecat din țară și nu-i place să fie deranjat la telefon în timp ce e pe aeroport și polițistul de frontieră din Amsterdam îl întreabă, studiindu-i pașaportul, din câte părți i-a fost recompusă fața de arată așa.

Avocatul Poporului a spus că preferă să nu atace Ordonanțe de Urgență la Curtea Constituțională, pentru că el, ca avocat, e plătit să apere, nu să atace.

Avocatul Poporului are o vorbă: “Cine aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul”. Dar cine se uită după doi iepuri, îi vede pe amândoi, indiferent în ce direcție ar alerga ei.

Se pare că Avocatul Poporului se poartă așa dintr-un motiv simplu: știe că poporul e vinovat și nu prea are tragere de inimă să-i mai reprezinte interesele cu bună credință.

2 comentarii

 1. #1

  Nu i se potriveste nici numele. Cum sa te cheme Ciorbea cand tu esti un mare fripturist ?

 2. #2

  urat om! pentru ca s-a intins cu averea nenea asta care niciodata nu va putea trage cu pusca…trebuie sa-si plateasca niste rate grosolane la banca. si cum altfel poate face decat lingand torsul suprem cu mustata cariata si lafaindu-se firesc intr-un post baban de bugetar?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

 • Oastea femeilor pesediste

  15 ianuarie 2019

  Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de […]

 • Dragnea ca felul întîi, felul doi și desert

  8 ianuarie 2019

  Necrofagii care au devenit dependenți de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea au nevoie urgentă de nutriționiști care să le diversifice meniul, cu atît mai mult cu cît, anunțîndu-și cadidatura […]

 • Anul violenței

  8 ianuarie 2019

  La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare să întindă sfoara nebuniei. Amînă, respinge, refuză. Două ministere n-au miniștri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bară […]

romania100