Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce dosar va învinge în lupta pentru Primăria Bucureștiului?

Zoom Ce dosar va învinge în lupta pentru Primăria Bucureștiului?

USR s-a decis că va susține un candidat independent în cursa pentru Primăria Bucureștiului. Surpriză sau nu, candidatul independent este Nicușor Dan, fostul președinte fondator al partidului. În alianța PLUSR, însă, mai există și o doua opinie, care face ca PLUS să-și dorească un candidat propriu, în persoana mult apreciatului Vlad Voiculescu. Că Vlad Voiculescu nu este foarte iubit nici în propriul partid și că se bucură de susținerea necondiționată a lui Dacian Cioloș și cam atît, e un fapt mai puțin cunoscut în afară. Că Nicușor Dan este cel care a reușit ca din bubele și mucegaiurile Bucureștiului să ducă USR în Parlament cu un scor nesperat, este iar de notorietate. Dar Voiculescu are de partea lui toți miloșii lumii, care donează de zor pentru mai binele copiilor aflați în suferință. Cum un astfel de copil/nepot aflat în suferință este și Vlad Voiculescu, PLUS mizează tot pe milă. Doar că nu cere bani, pentru că pe ăștia are cine să-i dea, ci vrea voturi.

Deocamdată, lucrurile nu sunt decise, cele două partide urmînd să negocieze sau să voteze împreună. USR ar vrea vot, că așa sînt obiceiurile partidului, în timp ce PLUS ar vrea o compensație pentru faptul că n-a vrut să-și asume nici candidatura la președinție și nici campania electorală aferentă.

Problema ambelor partide este că încă nu se știe cu ce dosare vor fi loviți cei doi candidați. În cazul lui Nicușor Dan se așteaptă ceva legat de relația foarte strînsă cu șeful Aedificia Carpați, relație despre care se spune că ar fi reciproc avantajoasă inclusiv din punct de vedere financiar. În cazul lui Vlad Voiculescu se așteaptă ceva povești legate de interesele majore din lumea Pharma și cea a sistemului de sănătate, interese care duc direct la generosul unchi. Chestia e că pe Rise Project nu veți citi nimic decît despre unul dintre candidații la candidatură. Și, desigur, acela nu va fi Vlad Voiculescu.




Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale