Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce n-aș fi vrut să spun și totuși spun

Zoom Ce n-aș fi vrut să spun și totuși spun

Scriu acest text fără plăcere. O fac din respect pentru cititorii revistei, care au întîlnit, poate, în presa cu chipiu, texte care mă acuză.

Unul din ele spune că Primăria Capitalei mi-a concesionat, fără licitație, un teren de 46 de metri pătrați. Este adevărat. Numai că e vorba despre un teren care îmi aparține, care se află sub casa care îmi aparține. Ambele sînt cumpărate cu ani buni în urmă de la un proprietar care a moștenit o retrocedare. La retrocedare, însă, avocații au confundat cuvintele “imobil” și “apartament”, iar o secvență din terenul aferent imobilului (cei 46 de metri pătrați), deși aflat sub casă, a rămas în aer. Haosul din actele de proprietate care provin din retrocedări e cunoscut și prezent în zeci de mii de situații, pe care birocrația din primării, de la cartea funciară, de la cadastru și din judecătorii le transformă în coșmaruri.

Am aflat acest detaliu abia acum doi ani, cînd am vrut să-mi construiesc pe casă un chioșc. Am încercat să obțin o autorizație de construcție, dar ceea ce părea banal s-a dovedit a fi imposibil. Am pornit un proces de recunoaștere a proprietății asupra propriului teren, dar termenele se întind pe ani. Mi-am pierdut răbdarea și am cerut o soluție la Primăria Capitalei. Ea a venit, după cîteva luni, sub forma acestei concesiuni. Adică, pînă cînd judecătoria îmi atestă propriul teren, concesiunea îmi permite să fac chioșcul. În termeni filozofici, am “donat” Primăriei terenul, ca să poată căpăta un proprietar de moment. Concesiunea e, așadar, o soluție temporară pentru un blocaj birocratic care ține de mulți ani. E o soluție legală, are acordul, avizele și ștampilele departamentelor competente, are votul Consiliului Municipal, deci e publică. E fără licitație, pentru că așa prevede legea, terenul avînd o suprafață redusă. Acest act neînsemnat are și meritul de a mă face popular în speța imobiliarelor, dar nu oricine are norocul meu.

Al doilea text poartă titlul: “Rubrică editorială din Cațavencii susținută de Primăria București, care i-a concesionat fără licitație un teren în centrul Capitalei lui Doru Bușcu”. În mare, lucrurile stau chiar așa, dar nuanțele sînt o mizerie. Rubrica “editorială” e un foileton literar și istoric, dedicat Centenarului. E scris de Cristian Teodorescu și e urmarea unui program de mediatizare lansat public de Primărie cu luni în urmă. Revista Cațavencii este, cu acest proiect, colegă cu alte treizeci-patruzeci de publicații: presă scrisă, site-uri de știri, televiziuni, radiouri. Dușmane sau prietene, civile sau acoperite, înzestrate cu talent sau doar cu oportunism, de stînga sau de dreapta, instituțiile de presă au fost chemate cu idei de promovare a Centenarului. Toată lumea a fost, deci, invitată să scrie proiecte și să le prezinte. Au fost trei valuri de selecție, noi am participat la unul dintre ele. Legal, transparent, universal.

În fine, nu de azi, de ieri, canale care nu-și pot justifica financiar existența scriu, “pe surse”, că sînt “consilierul lui Dragnea”. Asta face din Dragnea un ins pervers, care se bucură să fie făcut prost și hoț în revista pe care o conduc, căruia îi place să mă audă cum cer, în scris și la TV, îndepărtarea retardaților din Guvern și eliminarea securiștilor din inima PSD. Nu știu cum ar putea trăi Dragnea cu sfaturile mele otrăvite, care i-ar prăbuși în cap cupola de partid, clădită din proști și securiști. Eu scriu despre domnia neagră a noii Securități cu mult înainte ca Dragnea să dea examen de admitere la petrecerile cu SRI și DNA. Cam din vremea cînd alde Tăpălagă învățau propaganda direct în biroul lui Coldea. Cațavencii scriu uneori la modul obscen despre PSD, într-un fel pe care nimeni nu-l mai reușește, și îi construiesc o imagine mai prejos de realitate. Sigur, cîtă vreme se luptă sau se preface că luptă, de nevoie, cu mafia din servicii, eu nu consider că Dragnea trebuie înjurat. Adaug la asta și tratamentul judiciar care i s-a aplicat politic și abuziv. E alegerea mea, așa cum a altora e să-l înjure. Cațavencii reprezintă un spațiu al diversității de opinie, un loc unic în presa română, unde nu există limite de exprimare. Dacă toate astea fac din mine “consilierul lui Dragnea” și din Cațavencii o revistă “pro-PSD”, înseamnă că PSD trebuie invitat în Guinness Book pentru masochism.

Pentru verificări, revista se găsește la chioșcuri, iar eu mai apar cînd și cînd, joia, la TVR. Citiți, că merită.

5 comentarii

 1. #1

  Domnul Buscu este unul dintre foarte putinii oameni din presa care trebuie pretuit. Pretuiti-i onestitatea cu care va impartaseste opiniile. Fiecare articol scris contine o bucata din sufletul sau. Nu fiti vulturi la comanda , asa cum va vor ” ei”.

 2. #2

  Culmea este ca l-am vazut pe cei care au produs aceasta manipulare la o lansare de carte tocmai despre manipularile din presa, fake news si altele si erau foarte vehementi . HAHA!

 3. #3

  Mi se pare normal pt mediul inept al #rezistentilor amatori de #muie: nu il injuri sistematic si desantat pe Dragnea, nu il faci vinovat de toate relele care i s au intamplat si i se intampla acestei tari, nu incepi sa te zvarcolesti ca un exorcizat cand auzi numele lui…ei bine, se impune urgent sa fii atacat pt orice amanunt complet nesemnificativ din existenta ta particulara si calomniat ca posesor al unor functii ascunse la care nici in vis nu te ai fi gandit ca le detii. Ca sa nu mai vorbesc de insulte si injuraturi.
  Acest segment social toxic si decerebrat care se auto-intituleaza megalomanic “tara” va trebui la in moment dat pus legal cu botul pe labe, amintindu i se ca nu, libertatea de exprimare nu este nici nelimitata si nici neconditionata.

  • #4

   Multumesc, Dd! Dl Buscu este un Ziarist rarissim! Indrazneste sa publice in mod diferit de comunitatea isterizata !Foarte inteligent, ferm si echilibrat.

 4. #5

  Şi încă ceva uşor de remarcat : divizia de năuciţi fe pe facebucke , care rezistă oricăror argumente de bun simţ şi atacă la ordin şi cu ceva arginţi răsplătiţi, orice normalitate media ! Pentru nefericiţii ăştia nu există alte satisfacţii în afara prinderii cu gura şi la propriu şi la figurat !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]