Palatul Telefoanelor – A fost dat în folosință în anul 1934, fiind locul unde studenții din epocă își lăsau telefoanele înainte să intre în examen. La acea dată, telefoanele mobile nu erau de dimensiuni mici, ca-n zilele noastre. Așa se face că era nevoie de un întreg palat pentru a adăposti telefoanele tinerilor studioși, care altfel le-ar fi folosit ca să copieze. La acea dată, Palatul Telefoanelor era cea mai înaltă clădire din București și, potrivit martorilor oculari, singura vizibilă din spațiul cosmic.
Palatul Parlamentului – A fost visul cel mare al lui Ceaușescu: acela de a construi a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon. Se pare că dictatorul român era un tip foarte ambițios. El nu se mulțumea cu locul al treilea și voia locul al doilea sau nimic.
Arcul de Triumf – A fost construit pentru a cinsti victoria românilor care au reușit în viață și au ajuns la Paris, unde au putut vedea Arcul original.
Palatul Regal – Aici își desfășurau activitatea regii României. Clădirea are zidurile foarte groase și era pe vremuri păzită temeinic, pentru ca nu cumva oamenii de rând să vadă cu ochii lor cum regele nu face nimic.
Aia cu Palatul Parlamentului e pentru jijel.becali, scopul lui an de an e sa fie al doilea cu fcsbul.
F. bine scris. Cel mai mult mi-a placut ultimul rind: „pentru ca nu cumva oamenii de rind să vada cu ochii lor cum regele nu face nimic.”
de viorele, de aia e bietul roman vai de capul lui, din cauza monarhiei … ca Romania mare au facut-o securistii si clasa „muncitoare”