Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat (10)

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat (10)

Otopeni – Așezare întemeiată de voievodul Mircea cel Bătrân, în preajma vechiului aeroport pe care-l foloseau neguțătorii genovezi din Țara Românească. Legenda spune că Vlad Țepeș a tras în țeapă mai mulți comercianți din Otopeni după ce a văzut cât costă un banal sendviș cu pui și cașcaval în zona terminalelor de plecări. În timpul lui Constantin Brâncoveanu, aeroportul a fost închis pe baza unui pretext jalnic: încă nu fusese inventat zborul cu un aparat mai greu decât aerul.

Constanța – În jurul anului 200 înaintea erei noastre, aici s-a stabilit un sculptor și aventurier grec care umbla de-a lungul țărmului, învitându-i pe localnici să apară într-o sculptură alături de maimuța lui sau călare pe un simpatic ponei. El a pus bazele orașului antic Constanța și tot el a venit cu ideea ca plaja din zona de nord a falezei să se numească Trei Papuci, de la faptul că localnicii, prevăzători, aveau mereu un papuc de rezervă asupra lor.

Miercurea Ciuc – În anul 2025 expiră contractul de sponsorizare cu compania Heineken, deținătoarea brand-ului Ciuc, urmând ca orașul să revină la vechea lui denumire, Miercurea, până când se găsește un nou sponsor.

Comănești – O veche glumă locală spune că diferența dintre Moinești și Comănești e că la Moinești poți să te comănești, dar la Comănești nu poți să te moinești. N-am putea spune ce înseamnă, nu suntem din zonă.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint