Otopeni – Așezare întemeiată de voievodul Mircea cel Bătrân, în preajma vechiului aeroport pe care-l foloseau neguțătorii genovezi din Țara Românească. Legenda spune că Vlad Țepeș a tras în țeapă mai mulți comercianți din Otopeni după ce a văzut cât costă un banal sendviș cu pui și cașcaval în zona terminalelor de plecări. În timpul lui Constantin Brâncoveanu, aeroportul a fost închis pe baza unui pretext jalnic: încă nu fusese inventat zborul cu un aparat mai greu decât aerul.
Constanța – În jurul anului 200 înaintea erei noastre, aici s-a stabilit un sculptor și aventurier grec care umbla de-a lungul țărmului, învitându-i pe localnici să apară într-o sculptură alături de maimuța lui sau călare pe un simpatic ponei. El a pus bazele orașului antic Constanța și tot el a venit cu ideea ca plaja din zona de nord a falezei să se numească Trei Papuci, de la faptul că localnicii, prevăzători, aveau mereu un papuc de rezervă asupra lor.
Miercurea Ciuc – În anul 2025 expiră contractul de sponsorizare cu compania Heineken, deținătoarea brand-ului Ciuc, urmând ca orașul să revină la vechea lui denumire, Miercurea, până când se găsește un nou sponsor.
Comănești – O veche glumă locală spune că diferența dintre Moinești și Comănești e că la Moinești poți să te comănești, dar la Comănești nu poți să te moinești. N-am putea spune ce înseamnă, nu suntem din zonă.