Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat (11)

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat (11)

Pașcani – Oraș atestat documentar pentru prima oară pe timpul lui Alexandru cel Bun, care, dând dovadă de omenie, a băgat în seamă și această așezare de care altfel n-am fi auzit probabil nici până acum.

București – Se spune că a fost întemeiat de ciobanul Bucur, care s-a oprit pe malurile Dâmboviței ca să joace la păcănele într-un cazinou din zona Mihai Bravu. Cu timpul, el și-a pierdut la jocuri de noroc toate turmele, însă a rămas cu ceva mult mai important: faima de a fi întemeiat capitala cu cele mai multe agenții de pariuri pe cap de locuitor și cele mai puține parcuri raportat la numărul de shaormerii.

Ineu – Oraș din județul Arad devenit celebru datorită cântecului „Ți-am dat un Ineu“, al formației Holograf.

Caransebeș – Se pare că forma corectă este „Pe Caransebeș“. Orașul este unul foarte liniștit, stând cuminte în colțul lui de țară și nemișcându-se de acolo, practic, de la înființare.

Calafat – Numele orașului reprezintă forma prescurtată a zicalei „Calafat, la nimenea“.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint