Turnu Măgurele – Numele provine de la un bloc turn din centrul orașului, unde se aduna în fiecare sâmbătă protipendada locală, ca să se dea cu liftul.
Călărași – Oraș întemeiat de oameni comozi, care mergeau numai călare și niciodată pe jos, inclusiv când era vorba de drumuri scurte, ca de exemplu până la mall și înapoi.
Buzău – Inițial, orașul avea formă de covrig și adevărata miză era să stai la periferie, unde era teoretic coca, nu în centru, unde se găsește gaura covrigului. Legenda spune că orașul a fost salvat de la foamete de niște câini care au apărut de nicăieri cu niște covrigi în coadă. Atunci când localnicilor li s-a spus unde găsesc de mâncare, mulți au pufnit exasperați: „Of, nici acum nu scăpăm de cozi?“.
Pitești – O veche legendă locală spune că diferența dintre Pitești și Ploiești este că Pitești e-n Argeș, în timp ce Ploiești se află în județul Prahova. Ca orice legendă, și aceasta are un sâmbure de adevăr, deci nu e cazul să afișăm un aer superior.
Râmnicu Vâlcea – Primul primar al orașului e și cel care a scos din pălărie literele care intră în componența numelui urbei și ordinea în care acestea trebuie aranjate.
– „… diferența dintre Pitești și Ploiești este…”… si ca poti raspunde la intrebarea: unde te pitesti? Nu si la cea : unde te ploiesti?
– S-a numit Calarasi , pentru a se diferentia de vecinul Calatunsi.
Eu o stiam asa: „Care e diferenta dintre Pitesti si Ploiesti? Poti sa te pitesti la Ploiesti, dar nu posti sa te ploiesti la Pitesti”.
*nu poti. Deh, are si cafeaua de dimineata rostul ei.