Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat

Mangalia – În trecut se numea Callatis, dar și-a schimbat numele ca să scape de creditori. Legenda spune că Mangalia e de fapt un Mizil care s-a dus la mare și n-a mai avut bani ca să se-ntoarcă acasă.

Urziceni – Oraș înființat de mafia urzicilor. Primarul, om practic și gospodar, cu viziune modernă, a asfaltat toate pășunile din centrul orașului, pentru ca oile să nu-și mai rupă picioarele în toți bolovanii.

Adjud – Singurul oraș din România confundat cu două alte orașe în același timp: Aiud și Abrud.

Craiova – Dacă te duci la orice hotel din Craiova, la micul dejun o să ți se dea o sabie de unt, ca să întinzi untul de pâine. La Craiova, n-ai voie să-ți tai unghiile dacă în prealabil nu le-ai amenințat că o să le tai și că o să vadă ele.

Rădăuți – Aici s-a născut inventatorul ciorbei rădăuțene de pui. El ar fi vrut inițial să inventeze automobilul de pui sau aeroplanul dres cu smântână, dar în cele din urmă o ciorbă e tot ce i-a ieșit.

Piatra Neamț– Singurul oraș din România denumit prin metoda extragerii unor cuvinte dintr-o șapcă. Aici a fost vorba de piatră și de neamț, care nici măcar n-au fost declinate ca să aibă sens alăturarea: piatra neamțului, neamțul pietrei, piatra, neamțule! etc.

Zimnicea – Oraș pe lângă care trece Dunărea, dar trece uitându-se în partea cealaltă, ca și cum nu l-ar vedea, pentru că Dunărea n-are chef s-o țină ăsta de vorbă.

Mediaș – Aici își au sediul publicațiile G4Mediaș și Paginademediaș.ro.

2 comentarii

  1. #1

    Mediaș – aș aici pacea dintre Rusiile 1.0 si 2.0

  2. #2

    Baicoi- e de neinteles de ce intemeietorii sai au ales singularul strigaturii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint