Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat (4)

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat (4)

Roșiorii de Vede – Numele pare inventat și chiar așa este. El a fost inventat de un renumit chimist român din secolul al XIX-lea, care a descoperit întâmplător în laboratorul său că se poate trăi și într-un oraș în care nu se-ntâmplă absolut nimic.

Brăila – E ciudat că foarte mulți locuitori ai acestui oraș au la ei un cuțit, însă foarte puțini au și o furculiță. Nu înțeleg: taie bucata de carne, iar apoi o mănâncă cu mâna? Unde-s manierele acestor oameni? Sper că-s curați pe mâini, altfel riscă să înghită tot felul de microbi.

Mizil – Echipa de fotbal Steaua Mizil nu prea are unde să joace, terenul fiind ocupat mai mereu de o cireadă de vaci. Primarul le-a explicat însă fotbaliștilor că vacile au prioritate, pentru că echipa lor joacă într-o ligă superioară.

Tecuci – Oraș întemeiat în jurul unei foste mine de muștar. Locuitorii orașului încă își mai amintesc vechiul mod de extragere a muștarului din pământ: se săpa o groapă adâncă și îngustă, asemănătoare unei fântâni, în care se cobora un cârnat lung sau chiar un mic, prins într-un cârlig. Atunci când cârnații sau micii erau scoși la suprafață, în capătul lor se afla un depozit de substanță aurie, pe care minerii o recoltau cu grijă și o ambalau în borcane.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint