Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat (7)

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat (7)

Făgăraș – Fostă cetate medievală care i-a aparținut la un moment dat și lui Mircea cel Bătrân, până când voievodul român a renunțat la ea pentru că-l costa prea mult întreținerea și nici n-avea chef să stea cu orele în trafic pe Valea Oltului, atunci când se ducea să-și viziteze proprietatea.

Rădăuți – Prin anii ’70, mai-marii orașului și-au dat seama că Rădăuți e cea mai anostă localitate din România. „Oameni buni, trebuie să ieșim și noi în evidență cu ceva. O echipă de fotbal, o clădire cu o arhitectură deosebită, un geniu al matematicii. Ceva, orice“, a spus primarul de atunci. În cele din urmă, rădăuțenii au găsit o chestie care să-i reprezinte: o ciorbă, care duce mai departe și azi renumele orașului.

Filiași – Capitala Filimoldovei.

Arad – Orașul a devenit celebru în special datorită filmului western românesc Profetul, aurul și arădenii.

Comarnic – Oraș apărut pe locul unui vechi ambuteiaj auto, care datează din secolul al XII-lea. Cu timpul, șoferii au renunțat la ideea că vor mai ajunge vreodată la destinație și s-au stabilit acolo, pe Valea Prahovei.
Citeşte mai multe despre:
PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

1 comentariu

  1. #1

    Se zice ca la Comarnic ar fi infiintat criticul literar R.C. Cristea ” Cenaclul de Luni”; dedicat timpului de asteptare in coada.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint