Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante evenimente ale anului 2018

Zoom Cele mai importante evenimente ale anului 2018

Ianuarie – Are loc prima vizită oficială a unui premier japonez în România. Pentru că omologul lui român tocmai demisionase, Shinzo Abe face o plimbare prin Muzeul Satului. Ce l-a impresionat e că satele românești de pe vremuri erau diferite de cele din Japonia, ale noastre neavând roboți.

Februarie – Tudorel Toader cere să fie revocată Laura Codruța Kövesi de la conducerea DNA. Disperată, Kövesi se leagă de scaun, așa cum i-a legat ea și pe alții.

Aprilie – Ion Iliescu e acuzat oficial de crime împotriva umanității. Fostul președinte se apără și spune că umanitatea a început.

Iunie – Simona Halep câștigă primul ei turneu de Grand Slem. ”Cam slăbuț. Abia la 27 de ani?”, au strâmbat din nas mulți români.

Iulie – Klaus Iohannis semnează decretul de revocare a Laurei Codruța Kövesi. Oficialii de la Cartea Recordurilor au fost de față și au omologat cea mai lentă revocare din istorie.

Septembrie – Peste porcină se extinde în România și cuprinde 11 județe. Boala e mortală pentru porci, în special dacă o descoperă omul și decide să-i eutanasieze.

Octombrie – Are loc referendumul pentru familie, dar prezența e prea mică și nu e validat. Se pare că, în duminica votului, românii au preferat să stea acasă, cu familia.

Noiembrie – Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care condamnă noile noastre legi ale Justiției. Liviu Dragnea ridică din umeri și spune că n-are ce face. Nimeni nu e mai presus de legile Justiției.

Decembrie – “Vestele galbene” organizează proteste violente la Paris. Jandarmeria intervine în forță. Îi lovește pe manifestanți cu baghete și-i împrăștie folosind tunurile cu vin roșu, de Bordeaux.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Două nimerick-uri

  22 ianuarie 2019

  *** N-ați lăsat în urma voastră temple, nici hrisoave grele cu peceți, ci-n closetul gării, cu exemple, v-ați întins doar mucii pe pereți. Peste veacuri oamenii de știință or să […]

 • Cîtă putere are Puterea?

  22 ianuarie 2019

  Puterea politică e făcută din legi, instituții și bani, la care se adaugă spiritul de toleranță al societății. După cum merg treburile la noi, puterea politică pare să aibă două […]

 • Șah și table cu Justiția

  22 ianuarie 2019

  Acum aproape două decenii, pe culoarele tribunalelor umblau diverși domni și doamne cu rochii negre lungi, trăgând cu urechea la greii Baroului București, în încercarea de a mai prinde câte […]

 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

romania100