Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai întâlnite mituri despre Uniunea Europeană

Zoom Cele mai întâlnite mituri despre Uniunea Europeană

Datorită Uniunii Europene, nu s-a mai purtat nici un război pe teritoriul statelor membre.

FALS. Uniunea Europeană n-a făcut nimic ca să împiedice războiul declarațiilor dintre Gigi Becali și Meme Stoica, după meciul Steaua – Unirea Urziceni, din august 2009.

Uniunea Europeană e în pericol să se destrame.

FALS. Chiar dacă ies din UE și alte țări în afară de Marea Britanie, Uniunea va rezista datorită membrilor ei mai entuziaști. Specialiștii spun că, în cel mai rău caz, UE va fi formată peste câțiva ani din Portugalia, Estonia și România, ceea ce tot e mai OK decât nimic.

Britanicii au ales să iasă din UE din cauză că nu le plac imigranții.

FALS. Britanicii n-au nimic cu imigranții, chiar au prieteni imigranți.

Legislația Uniunii Europene spune că produsele trebuie să respecte tot felul de cerințe absurde pentru a putea fi comercializate pe teritoriul Uniunii.

FALS. În legislație nu apare nicăieri formularea ”cerințe absurde”, ci doar ”cerințe tâmpite”.

Politicienii de la Bruxelles se opun românismului. Îi persecută pe români pentru că sunt mai săraci și au venit ultimii.

ADEVĂRAT. Membrii Parlamentului European chiar au anunțat că urmează să interzică mai multe obiceiuri românești, printre care și autovictimizarea.

Vladimir Putin vrea să destrame Uniunea Europeană.

FALS. Nu e genul care să vrea răul altuia. Dacă era un om rău, nu-l mai alegea atâta lume. Ca dovadă că-i bun la suflet, a preferat ca mulți dintre oponenții lui să fie împușcați decât să sufere plasându-se de partea greșită a istoriei, în tabăra oamenilor care n-au dreptate.

Bruxelles e un oraș anost.

FALS. Să nu uităm că, la un moment dat, lucrau acolo Corneliu Vadim Tudor și Gigi Becali, două temperamente vulcanice, care nu i-au plictisit decât pe oamenii care chiar au ascultat mai mult de cinci minute ce au de spus.

Româna e una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene.

IRELEVANT. Dacă are treabă pe la Bruxelles, Lia Olguța Vasilescu tot în engleză o să citească.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Parlamentul european se află la Strasbourg. Acolo erau Gigi si Vadim colegi de bancă. La Bruxelles ne reprezenta la loc de cinste Julien în Comisie 🙂

  • #2

   Parlamentul european are două sedii: la Strasbourg și la Bruxelles. La Strasbourg se mai țin doar câteva ședințe anual, de obicei unele mai degrabă festive. Grosul ședințelor se țin la Bruxelles.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt