Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cercetătorii britanici au venit la București

Zoom Cercetătorii britanici au venit la București

Pe 3 și 4 decembrie, adică joi și vineri, se dezbat teme grele la București. O echipă de profesori și cercetători ai Oxford Ueihro Centre for Practical Ethics se află la noi în țară și va participa la a doua ediție a Bucharest-Oxford Workshop in Applied Ethics.

Întrebarea de la care pornește ediția din acest an este „Does Applied Ethics Need A Better Moral Philosophy?” („Are nevoie etica aplicată de o filosofie morală mai bună?”), însă dezbaterile vor ajunge la teme mult mai precise și, lucru rar pentru filosofie, de interes imediat. Se va discuta, printre altele, despre moralitatea alocării resurselor medicale, despre dreptul cuplurilor gay de a înfia copii, despre etica războiului și a terorismului și despre problemele morale pe care le implică jocurile video.

Vor participa cu prezentări peste 25 de profesori și cercetători, printre care se numără Julian Săvulescu (Oxford), Walter Sinnott-Armstrong (Duke University, SUA), Roger Crisp (Oxford), Jeff McMahan (Oxford), Mircea Dumitru (rector, Universitatea din București), Ilie Pârvu (Academia Română), Adrian Paul Iliescu (Universitatea din București) și Valentin Mureșan (Universitatea din București).

Discuțiile au loc la Facultatea de Filosofie, Splaiul Independenței nr. 204, amfiteatrul Mircea Florian, și sunt organizate de Centrul de Cercetare în Etica Aplicată al Facultății de Filosofie, în parteneriat cu Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics. Programul complet al întâlnirilor se găsește aici.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint