Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cerere și ți se va da

Zoom Cerere și ți se va da

Acum câteva săptămâni mi-a venit acasă o decizie de impunere din 2013. Eram dator statului, rotunjesc, 800 de lei. Hm, mi-am zis, uite o chestie pe care n-aș putea s-o probez în veci. Nu știu ce acte mai am acasă de-atunci. Dar un lucru e limpede: în toți acești ani mi-am luat cazierul fiscal de câteva ori. Era curat ca lacrima.

Peste o săptămână am mai primit o decizie de impunere. Din 2014, cu o sumă dublă, bani pe care, de data asta, trebuia să-i primesc de la stat. Ce să fac acum? Bineînțeles, mi-am zis, trebuie să mă gândesc la ce e mai rău. M-am gândit. Am ajuns la scenariul următor: ăștia îmi pun poprire pe cont sau ceva, îmi blochează cardul când mi-e lumea mai dragă. E știut că ai mare nevoie de card atunci când îți este lumea mai dragă. De multe ori chiar de-aia îți și este dragă.

Mi-am zis: trebuie să dau piept cu sistemul. Pentru asta nu-ți trebuie neapărat cine știe ce piept, cât timp. Foarte mult timp.

Am petrecut o oră la coadă. Era o coadă foarte rarefiată, așa, în sensul că aveai un număr de ordine. Am intrat, am vorbit cu o doamnă care a chemat-o pe altă doamnă și a întrebat-o:

– Asta e chestia aia cu compensare și returnare?

– Da, i-a venit răspunsul.

S-a întors spre mine:

– Deci, domnule, trebuie să faceți o cerere. Cerere de compensare și de returnare. Să se compenseze ce aveți de dat și să vi se returneze ce rămâne de primit.

– Logic, îi spun eu. Și ca să se întâmple asta era nevoie să vin aici?

Mă gândeam că sunt prost.

– E mai bine că ați venit, mi-a spus amabilă doamna. Luați o foaie și scrieți… exact ca o cerere.

– N-am mai făcut cereri, i-am zis. E de-aia cu ”subsemnatul”, nu?

– Da, da, dar mai întâi, frumos, scrieți sus: ”Domnule director…”

Am scris trei rânduri, am semnat. I-am înmânat-o, mi-a zis zâmbitoare:

– Acuma mergeți acasă, stați liniștit.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    pana cand moartea va va desparti de anaf

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale