Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Chiliman pregătește un nou tun cu dedicație

Zoom Chiliman pregătește un nou tun cu dedicație

După ce Primăria sectorului 1 a investit, în locul investitorului Hayssam, zeci de milioane de euro în modernizarea Pieței Amzei, a venit vremea ca onor alegătorii lui Andrei Chiliman să-și scoată pârleala.

Așa că Primăria sectorului 1 a scos la licitație concesionarea serviciilor de operare și mentenanță a Pieței Agroalimentare Amzei, pentru o perioadă de 35 de ani. Valoarea contractului de concesiune, fără TVA, ar trebui să fie, ca să satisfacă nevoia de cash a sectorului, de 94.380.235 de euro fără TVA, adică de 2.696.578 de euro pe an. Adică, mers și mai în detaliu, firma care ar concesiona Piața Amzei ar trebui să plătească o redevență lunară de aproximativ 224.714 euro. Mult, puțin, e greu să ne dăm seama, dar surpriza vine atunci când citim caietul de sarcini pregătit de către Primărie, unde redevența este fixată la suma de doar 36.904 euro fără TVA. Cum nu credem să existe prea mulți fraieri care să sară cu prețul până la un sfert de milion de euro pe lună, când Primăria se mulțumește și cu 36.000, se prea poate ca licitația, care se încheie fix pe 1 aprilie la ora 10, să-l “surprindă” pe Chiliman, acesta având de ales între mai multe firma care oferă exact acel preț minim. Grea alegere, desigur, dar numai dacă uiți că cel puțin una dintre firmele ce se vor prezenta la licitație a cotizat vârtos în campaniile electorale ale anului 2012.

Publicat în Cațavencii, nr. 7(85), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint