Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cin’ se ia cu mine bine îi dau votul de pe mine

Zoom Cin’ se ia cu mine bine îi dau votul de pe mine

Toate sondajele de opinie – și cele prietene, și cele inamice – l-au plasat pe Klaus Iohannis în intervalul 40+, adică la 41-45%. La rîndul ei, Viorica Dăncilă s-a zbătut, atît în sondajele ostile, cît și în cele interne, nedistribuite spre publicare, în jurul cifrei 18. Mai mult de atît n-a îndrăznit nimeni să-i ridice speranțele, nici măcar securiștii care o păzesc de furia partidului.

În duminica votului, pe la ora 14, cînd pesediștii obosiseră cu votarea și luau cu asalt cîrciuma sătescă, se prefigura fenomenul de forfecare, adică procentul lui Dan Barna începuse să crească puternic în timp ce Dăncilă o lua în jos. Era o tendință naturală, manifestată la aproape toate votările, era vechea obișnuință a dreptei urbane de a ieși mai puternic în a doua parte a zilei. Numai că n-a fost să fie, fiindcă pe la cinci trecute fix, cînd jocurile cu Iohannis erau făcute, tendința s-a inversat. Dăncilă aduna acum voturi, ca și cum, din senin, dăduse mobilizarea peste pesediști.

Dacă ne uităm la cifre, observăm că Dăncilă a luat cam 23%, cu cinci puncte peste cele 18 ale ei, în timp ce Iohannis a luat doar vreo 37, cu cinci puncte mai jos decît previziunile.

Așa că cei care insistă pe teoria conspirației și susțin că liberalii au dat ordin anumitor filiale s-o voteze pe Dăncilă după apusul soarelui și să-i dea alea 5% care lipsesc de la Iohannis, ca să-i asigure lu’ domnu’ președinte un adversar pe măsura lui, sînt niște mincinoși care vor răul acestui popor inteligent.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale