Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cînd are CNSAS dreptate

Zoom Cînd are CNSAS dreptate

CNSAS începe să semene cu ANAF. Ca și Fiscul, CNSAS își ia mai nou asigurările scrise înapoi. De la ANAF primești scrisori care contrazic alte scrisori expediate de aceeași instituție, prin care cu ani în urmă erai anunțat că n-ai datorii fiscale. Scrisorile mai noi ale ANAF te anunță că ai datorii vechi, pe care trebuie să le plătești ca să nu te trezești executat silit. CNSAS a emis „certificate” de necolaborare cu Securitatea pentru diverse persoane publice, printre care și pentru fostul președinte Traian Băsescu, căruia i-a eliberat la cerere patru asemenea țidule că n-a făcut poliție politică. Or, iată că, recent, tot CNSAS-ul ar vrea să-l taxeze pe Băsescu pentru relațiile lui ascunse cu Securitatea.

Cu ani în urmă, cînd Mugur Ciuvică, pe atunci încă tînăr justițiar, susținea că Băsescu a avut relații vinovate cu Securitatea, fostul student la marină, căpitan de vapor, apoi rezident al României la Anvers zicea că, hă, hă, hă, el n-a făcut decît ceea ce prevedeau fișele posturilor sale. Părea plauzibil, dar cînd a răsuflat informația că Băsescu ar fi turnat la Secu încă din studenție, cînd n-avea nici o funcție în marină, chestia asta n-a fost contrată de Băsescu în mod special, ci marinarul-președinte a tratat-o la pachet cu rapoartele sale obligatorii către Securitate.

Dar dacă, acum, CNSAS vrea să-l dea pe Băsescu pe mîna Justiției care să constate dacă el a făcut ca informator știut și poliție politică, n-ar trebui ca CNSAS să anunțe public această operațiune? Sau a devenit CNSAS un soi de firmă de apartament, deși are ditamai sediul, ca să nu mai vorbesc de bugetul aferent, încît nu se mai află decît pe presupuneri și pe surse ce face?

Nici vorbă că, în România, CNSAS nu a avut aceeași libertate de mișcare și de verdict ca în Germania lui Gauck. Fiindcă nu le-a avut. La noi, însă, pînă și partidele istorice, prin foștii lor turnători la Securitate, vai de capul lor, bătuți și umiliți, au încercat să-l lovească în scopurile lui pe Ticu Dumitrescu, inițiatorul acestei instituții.

Cu ce ne-am ales de pe urma CNSAS-ului? Cu tot soiul de certificate dintre care unele s-au dovedit false. Cu tot soiul de mizerii despre turnătoriile la tortură ale foștilor deținuți politici și cu foarte puține cazuri de turnătorii pe bune, ca  să zic așa.

CNSAS a fost la noi o instituție apărută din bunele intenții ale lui Ticu Dumitrescu, dar care a făcut jocuri politice sau s-a complăcut în minciuni, unele strigătoare la cer, și în jegoase complicități politice. Încît azi, dacă e adevărat că cei de la CNSAS vor să-l dea pe Traian Băsescu pe mîna Justiției ca turnător, fostul marinar le poate spune celor de acolo că vor să-l luxeze, după ce tot ei i-au dat patru certificate de bună purtare.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint