Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cînd poporul trage pentru servicii

Zoom Cînd poporul trage pentru servicii

Serviciile secrete active au obiceiul să nu-ți permită accesul la Cotroceni dacă nu ai profilul corect: șantajabil, deci controlabil. Să-i spunem “în acord cu interesele de siguranță națională”, adică orb la rețeaua de putere paralelă pe care o administrează generalii și îngăduitor cu creșterile nejustificate de buget.

Pe partea cealaltă, serviciile secrete în retragere au capacitatea să încurce planurile serviciilor active folosind tezaurul de dosare acumulat.

Așa stînd lucrurile, să observăm că Iohannis, candidatul cu cele mai mari șanse, corespunde profilului dorit de serviciile active, dar e vulnerabil în fața acțiunii serviciilor lăsate la vatră. Candidatul acestora din urmă, Dan Barna, e sprijinit prin mai multe misiuni operative să ajungă în turul doi. De exemplu, divizarea candidaturilor stîngii și centru-stîngii, prin acțiunea partidului de intelligence Pro România, pilotat în plan tactic de fostul șef al SIE, Silviu Predoiu.

Prin mijloace specifice muncii de prostit șefi de partide, Victor Ponta l-a făcut pe Călin Popescu Tăriceanu să abandoneze PSD și să intre într-o spirală politică mortală pentru ALDE, dar folositoare pentru Dan Barna. Ruperea ALDE de PSD a scăzut cota și speranțele candidatului PSD. Apoi, adoptarea unui candidat comun Pro România – ALDE a slăbit și mai mult procentul candidatei Viorica Dăncilă. Acest joc folosește candidatului Barna, construit și ghidat de rezerviștii însetați de răzbunare și redobîndirea pozițiilor de putere. Barna are acum șanse mai mari ca Dăncilă să intre în turul doi, fiindcă Diaconu, propus de Pro România și ALDE, își ia majoritatea voturilor de la PSD.

La victoria lui Barna asupra lui Dăncilă se adaugă și procentele smulse PSD-ului de candidaturile lui Liviu Pleșoianu și Alexandru Cumpănașu, în caz că cei doi clienți reușesc să treacă de faza semnăturilor. Iar dacă reușesc, poate însemna că au fost ajutați, chiar fără știrea lor.

În turul doi se vor confrunta, așadar, Klaus Iohannis, candidatul serviciilor active, și Dan Barna, al celor în rezervă. E o confruntare militară, care marchează treizeci de ani de la Revoluție și apogeul democrației civile românești.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Pai daca toate astea le aranjeaza , din culise, tatucii, de ce m-as mai duce la vot?????

  • #2

   Ca sa legitimizezi toata afacerea si sa isi poata justifica catre exterior activitatea cu procente, prezente si masa critica. Pt. ca se intituleaza democratie, e o sectiune pe undeva care trebuie completata cu procente de populatie antrenate la actiuni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]