Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cine-a prins job bun la stat nici că s-ar mai da plecat

Zoom Cine-a prins job bun la stat nici că s-ar mai da plecat

Cine a deschis sâmbătă, 20 februarie 2021, radioul pe frecvența Radio România Timișoara, stația regională a Radioului public, a putut da, în emisiunea de dedicații pentru aniversări și comemorări, peste chestia asta: „Pentru început vom poposi în cadrul direcției regionale Timiș a ANCOM, pentru că astăzi, 20 februarie, domnul director Viorel Ioan Bota își aniversează ziua de naștere, un prilej special pentru întreaga echipă a direcției regionale Timiș a ANCOM să-i ureze cele mai calde gânduri, urări de sănătate, împliniri personale și profesionale, să fie fericit în fiecare moment al vieții sale. Ca dar muzical, îi oferă cântecul «La mulți ani!», cu Podgorenii din Șiria. Încă o dată, și din partea noastră, «La mulți ani!» domnului director Viorel Ioan Bota!“.

Frumos cadou de la Radioul public și de la subordonați pentru omul care are grijă de reglementarea comunicațiilor în nouă dintre județele țării. Cam de secolul trecut, cam slugarnic, așa, dar, na, o dată-n viață face domnul Viorel Ioan Bota 46 de anișori.

Și, totuși, mai frumos cadou decât acesta a primit domnul Bota în 2013, când i s-a pus în brațe, de către partid, sinecura de șef al Direcției Regionale Timiș a ANCOM. Căci, în ceea ce-l privește pe domnul Bota, sinecură este.

Fără să aibă vreo legătură cu domeniul tehnic, cu telecomunicațiile în special, domnul Bota a fost detașat în 2013 ca șef al ANCOM de la Consiliul Județean Timiș. Ar fi dat de pe atunci concursul, ca să ocupe postul definitiv, doar că exista o mică piedică: ar fi trebuit să aibă studii tehnice, Căci, așa cum cer condițiile pentru ocuparea funcției de director al Direcției Executive de Monitorizare și Control, cereau și cele pentru ocuparea funcției de director la Direcţia Regională Timiş, Direcţia Executivă Monitorizare şi Control. Adică: „Să deţină studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale“.

Numai că partidul avea de răsplătit un om, trebuia să-i dea o pâine albă să pună pe masă, așa că, după ce în 2013 l-a pus pe domnul Bota director cumva provizoriu, în 2014 i-a organizat și concurs, dar modificând cerințele și introducând pe lângă studiile tehnice și studii juridice și economice. La bibliografia de concurs au uitat să umble, bietul domn Bota fiind nevoit să învețe mii de pagini de documentație tehnică pe care omologii domniei-sale o parcurseseră prin facultate. La domnia-sa n-a fost cazul, pentru că n-a făcut o facultate tehnică. Prima facultate absolvită a fost, se pare, Facultatea de Științe Politice din București, la zece ani după terminarea liceului, iar a doua facultate fiind una de științe economice, secția de marketing. Acolo cu siguranță nu s-a învățat după Manualul inginerului electronist sau după Antene și propagare, doar două dintre lucrările cuprinse în bibliografia concursului pentru funcția de director regional al ANCOM.

Astăzi, domnul Bota câștigă, pe lângă stima colegilor și frumoase dedicații muzicale la Radioul public, nu mai puțin de 252.448 de lei anual ca director al ANCOM Timiș, adică vreo 21.000 de lei lunar.

Frumoasă sumă pentru unul care este dat drept „personal de control de specialitate al ANCOM“ într-un document din 2018, deși omul chiar nu are vreo specializare tehnică.

Are, în schimb, partidul. În cazul de față, PSD-ul, unde domnul Viorel Ioan Bota a fost angajat ca șef al biroului de presă al PSD Timiș. Faptul că de Sorin Grindeanu îl leagă o frumoasă relație de prietenie nu are legătură cu angajarea sinecuristică la ANCOM, Grindeanu ajungând acolo la câțiva ani după domnul Bota.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Viorel Bota a lucrat la defunctul Radio Analog prin 2000,era la stiri si facea buletine de stiri comunistoide,avea de pe atunci o iluzie a grandorii dublata de un patriotism vadimisto-sforaitor.O ce vremuri! O ,ce devenire!

 2. #2

  nu trebuie studii tehnice, la ce bun? ai “scoala vietii” face cat 10 facultati tehnice. Si totusi avem in tara asta institutii special create si bine platite care ar trebui sa vegheze la respectarea legii SRI, DNA…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Norocul rîmă-n soarele cu pete

  13 aprilie 2021

  Norocul rîmă-n soarele cu pete precum un porc umflat cu diamante, cum l-aș ademeni-n vîrtej și pante spre cocinile sfinte să se-mbete, frică îmi e să nu ne creadă plante […]

 • Boala băncii nebune

  13 aprilie 2021

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă […]

 • Prizonierii lui 5%

  13 aprilie 2021

  936.864 de români au votat, în decembrie 2020, cu alianța USR-PLUS pentru Senat și 906.965 de cetățeni români au votat cu alianța USR-PLUS pentru Camera Deputaților. Nici măcar 5% din […]

 • Rugăciunea preafrumoasei blondine către jandarmul călare pe situație

  6 aprilie 2021

  Motto: ,,Nu pot, nu pot, fată mare, Că mi-e murgul slab de șale“ Stimată și iubită, în veci, Jandarmerie, te rog să-mi pui cătușele și mie. Și fiindcă disperarea mă […]

 • Miracolul prostiei românești

  6 aprilie 2021

  Pentru o clipă s-ar fi putut crede că Iohannis revine din lunga stare vegetală, că transformarea dulapului în om, pe care alchimiștii au negat-o veacuri la rînd, se petrece chiar […]