Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cine ar trebui dat afară de la Bac? Statul român!

Zoom Cine ar trebui dat afară de la Bac? Statul român!

Eram curios dacă pînă azi, cînd scriu aceste rînduri, statul român și, mai exact, Ministerul Educației vor tranșa povestea eliminărilor de la Bac într-un mod clar, corect și transparent. Hai c-am glumit. Nu eram deloc curios. Știam din start că povestea va degenera într-o frecangeală ridicolă, stropită pe de-o parte cu lacrimi și, pe de alta, cu plescăituri suficiente de politruc urcat în funcții înalte.

Pur teoretic, analizînd din punctul de vedere al ministerului, Alexandra Burtă este o ticăloasă sinistră care a fraudat examenul. Mai mult, pun pariu că situația ei școlară de pînă acum (aia plină în ură de note de 10) era doar prima parte a planului ei mîrșav de a perverti cursul firesc al lucrurilor. C-așa fac teroriștii ăștia mici: întîi își clădesc un renume, apoi îi ademenesc pe elevii mediocri cu iluzia că pot copia de la ei (așa, ca traficanții de droguri) și, în final, îi necinstesc în plin examen și astfel smulg încă o cărămidă din edificiul de integritate care este sistemul românesc de educație. Huo, Alexandra Burtă! Noi luptăm contra terorismului! Noi sîntem de partea bună a forței! Aia reprezentată de industria pregătirilor, aia care a atins locul I în Europa la analfabetism, aia care a fost condusă de miniștri precum Asteluței și Andronescu. Aia care, conform tradiției, nu vrea să păstreze subiectele la același nivel de dificultate de la an la an. Și e de înțeles. Altfel, orice prost ar ajunge la concluzia că diploma de Bac ar fi superioară hîrtiei igienice. Și asta nu ar fi corect. Noi sîntem mîndri că sîntem români.

Dar să dăm cuvîntul comisiei care a analizat cazul: „eleva a colaborat cu elevii din stînga și din dreapta”. Sau, dacă vreți mai exact: „sursă – a lăsat să se copieze de pe foile și lucrarea ei, a comunicat cu colegii din spate și lateral”. Deci, vedeți, v-am spus eu: i-a momit pe elevii naivi și i-a dus pe calea pierzaniei. Și nu dați vina pe profesorii supraveghetori. E drept că, teoretic, era strict treaba lor să prevină orice tentativă de fraudă. Că de aia erau plătiți să stea acolo. Deci, dacă n-au văzut și n-au auzit, atunci sigur sînt surzi și orbi. Deci nu e vina lor, pentru că nu-i frumos să dai vina pe niște handicapați.

Sigur, poți să crezi că respectiva comisie a dat magistral cu mucii în fasole și acum povestea persistă pe același făgaș pentru că Ministerul Educației și vătafii săi nu pot să apară ca ultimii proști. Adică asemeni unor oameni care au decis să elimine elevi pentru că „par să comunice cu vecinii”? Nu, nu așa, și asta e tot o nefăcută de-a lor.

Sau, dacă nu crezi nici una, nici alta, n-ai decît să aștepți să fie făcută publică filmarea incriminantă. Atunci se va vedea sigur cum eleva i-a îmbiat pe neprihăniți să copieze, cum s-a urcat pe catedră și a început să scrie lasciv formule, cum și-a folosit puterile parapsihologice ca să facă ciorna să geamă erotic: „Ia-mă, sînt fierbinte, sînt rezolvarea!”. Sau se va vedea o elevă agasată de loazele din jur cu „Dă și mie!” și lăsată să se descurce singură, pentru că, după cum spuneam mai sus, nu e vina supraveghetorilor. Nu e ca și cum ei ar fi fost acolo ca să asigure corectitudinea examenului și respectarea regulilor.

Sau nu se va vedea nimic, pentru că statul român nu va prezenta niciodată filmul în cauză.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint