Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cipru, un fost paradis fiscal care a ajuns în infern

Zoom Cipru, un fost paradis fiscal care a ajuns în infern

Jurnalul lui Michalis Sarris (ministrul de Finanțe din Cipru)

16 martie 2013 – Dragă jurnalule, nici nu știi ce rușine îmi e că le iau banii oamenilor, prin taxa aia pe care am introdus-o din senin pe toate depozitele bancare. De-aia am decis să apar azi la conferința de presă cu o cagulă pe față, în timp ce afară mă aștepta o mașină cu motorul pornit, cu care voiam să fug în caz că apăreau gaborii.

17 martie 2013 – Uneori am impresia că oamenii sunt inconștienți. Ei nu-și dau seama că puteam să le luăm toți banii? Ar trebui să zică mersi că le-am confiscat doar 10% și că nu aveam nevoie de mai mult.

18 martie 2013 – M-a sunat azi Putin și mi-a spus că nu e corect să le iau banii rușilor care au depozite bancare în Cipru. Practic, rușii ne-au încredințat nouă banii lor, tezaurul adunat cu atâta trudă, iar acum noi îl confiscăm discreționar. S-a plâns bietul Putin că n-a mai auzit în viața lui de un asemenea caz și că ar fi bine să rezolv problema, altfel o să-și caute dreptatea în altă parte.

19 martie 2013 – Ce noroc pe mine că am banii depuși într-un paradis fiscal ca Germania! Ce-i drept, impozitele pe profit sunt destul de mari, dar nu ai treabă pe urmă cu taxele astronomice introduse peste noapte pentru a face rost de lichidități.

 

Jurnalul lui Gigi Becali (expert financiar)

17 martie– Păi, v-am zis, băi, hahalerelor, băi, zdrențelor, că banii nu se țin în bancă! Uite, acuma a venit Cipru ăștia și v-a luat banii din bancă! Domnu’ Iisus a zis: numai homosexualii și drogații își țin banii la bancă! De aia, io, Gigi Becali, nu-mi țin și n-o să-mi țin niciodată banii la bancă. Io îmi țin banii într-o pungă de hîrtie, îngropată în pămînt, că așa se țin banii, m-ai înțeles? Pac, pac! Hîrtie la hîrtie! Și dacă intri în pămînt, nu mai poți să iei nici o bogăție cu tine! Decît dacă bogăția e deja îngropată acolo. Atunci poți!

19 martie – Cînd am auzit că Cipru ăștia are probleme cu sistemul economico-financiar, m-ai înțeles, m-am dus repede la Muntele Athos să mă rog, că așa sînt eu, Gigi Becali, mă rog pentru banii la toți păcătoșii, și la Muntele Athos m-am întîlnit cu un călugăr care mi-a zis să nu mă mai rog, că în Cipru toată lumea folosește carduri cu cipru, și cardurile cu cipru e ochiul lui Satan.

20 martie– Adică mie, Gigi Becali, îmi pare rău de toți oamenii ăia din Cipru, care le-a luat guvernul și Băsescu toți banii din cont. Și pentru că sînt mărinimos am să le fac case la toți și cînd mă duc la ei, cu Steaua în cantonament, am să-i învăț ce trebuie să facă cînd cineva te fură. Îl bați și-l închizi în portbagaj, asta faci!

Publicat în Cațavencii, nr. 11 (89) 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint