Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cîțu. Florin Cîțu, primul contraspion al țării

Zoom Cîțu. Florin Cîțu, primul contraspion al țării

Florin Cîțu este o forță a naturii. Când îl vezi, plăpând, cu părul rărit de greutăți, mai că ai putea jura că o pală de vânt mai serioasă l-ar pune la pământ. Și, deși pare că, pe vijelie, se ancorează de sepepiști, în realitate Florin Cîțu este un dur, un individ dotat cu o imensă putere de muncă, un plurivalent nativ. I-ar trebui și un logoped pentru a ne convinge de lucrul acesta, dar să nu ne legăm de amănunte.

Florin Cîțu este economist, finanțist, bancher, ministru de Finanțe, prim-ministru, om de partid și, mai nou (de fapt, nu mai nou, ci de mai multă vreme) specialist în spionaj și contraspionaj.

De ani de zile, în tandem cu un alt firav al finanțelor, Andrei Caramitru, Florin Cîțu demască agenții Rusiei. De obicei o făcea mai cu fereală, nu se arunca atât de vitejește în acuzații. Mai spunea de oamenii rușilor, îi mai demasca, dar niciodată nu a acuzat pe nimeni, pe față, că e spion.

Dar se pare că Florin Cîțu a făcut rost de dovezi, a pus informațiile și documentele cap la cap, iar acum a reușit să arate cu degetul un spion veritabil. Cel puțin așa reiese din declarația pe care a făcut-o sâmbătă, 31 iulie 2021, la Tulcea, în timpul alegerilor pentru șefia județeană a PNL: „Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea, şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”.

Așadar, spune Florin Cîțu, un fost senator de Tulcea, care nu mai este acum membru al Parlamentului, aste spion rus.

Să vedem despre cine ar putea fi vorba. În mandatul trecut, 2016-2020, Tulcea a avut doi senatori în Parlament. Unul, Ion Ganea, a candidat din partea PMP, după ce PMP înghițise temporar UNPR. Ganea s-a alăturat PSD, după ce a ajuns în Parlament, și ba a fost, ba n-a fost membru al partidului, ba a ascultat, ba n-a ascultat ordinele conducerii PSD. Ce este cert, confirmat prin sentință a Curții de Apel din București încă din martie 2011, este că Ion Ganea a fost lucrător al Securității, calitate în care a desfășurat activități de poliție politică. De asemeni, este cert că Ion Ganea nu a mai candidat la alegerile din 2020, nici pe lista PSD și nici pe lista altui partid. Așadar, Ion Ganea nu a fost scos din Parlament prin eforturile PNL Tulcea.

Celălalt senator de Tulcea din mandatul anterior a fost Eugen Orlando Teodorovici, din partea PSD. Teodorovici a candidat și în 2020, fiind primul pe lista PSD Tulcea pentru Senat. Și, deși lista PSD pentru Senat a obținut, în județul Tulcea, cele mai multe voturi, cu 1.800 mai multe decât PNL, cu 9.150 mai multe decât AUR și cu 10.400 mai multe decât USR-PLUS, PSD Tulcea nu a obținut nici un loc de senator.

Rămâne, însă, informația că Eugen Teodorovici, singurul care a fost membru al Senatului în mandatul anterior și a candidat și în 2020, nu a mai intrat în Senat. El este, așadar, spionul rus pe care PNL Tulcea l-a eliminat din Parlamentul României.

Trecem peste faptul că nu PNL l-a eliminat pe Teodorovici din Senat, pentru că nici PNL nu a obținut vreun post de senator, cele două locuri de senator din județ fiind ocupate de un membru AUR și de un membru USR-PLUS, ci ar trebui să ne concentrăm pe afirmația tranșantă a lui Cîțu, conform căreia Teodorovici este spion. Și rus, pe deasupra. În momentul în care un prim-ministru face o astfel de afirmație, înseamnă că se bazează pe informații certe, dovedite pe deplin. Pe care ori le are de la SRI, ori le are din alte surse și tocmai ce se grăbește acum să le înmâneze SRI, pentru a fi luate măsurile necesare.

Oricum, fie că a distrus o operațiune de contraspionaj mai amplă, fie doar s-a nimerit pe subiect, Cîțu a grăbit lucrurile cu dezvăluirea sa. Urmează, probabil, ca în regim de urgență Teodorovici să fie arestat și, în baza probelor, condamnat pentru spionaj. După aia, fie îl dăm la schimb pe vreun spion de-al nostru prins de ruși, fie așteptăm să le-o dăm și pe Turcan, ca să fie masa mai bogată.

2 comentarii

 1. #1

  S-au Taiat 3 Miliarde de lei de la Pensii , pentru ca Angajatii au platit prea mult la Fondul de Pensii , cu 3 Miliarde mai mult ! Asa ca nu le mai da la Pensionari 40 la suta la Pensie , pentru ca nu mai sunt Bani ! Nu s-a dat , ci s-a Taiat de la Pensii !

 2. #2

  Dom’le nu stiu daca domnul Mîțu se vopseste pe cap insa stiu ca isi cam toaleteaza biografa pe wikipedia. Cind se naste in Rimnicu Vilacea:
  „Florin Cîțu was born in Râmnicu Vâlcea, although he grew up in the village of Tulei-Câmpeni from Golești commune in Vâlcea County. He is the third ever prime minister of Romania from Râmnicu Vâlcea.[1]”
  Cind se naste in Bucuresti:
  *****
  „Florin Cîțu (* 1. April 1972 in Bukarest) ist ein rumänischer Politiker der PNL. Er ist seit der Billigung seiner Nominierung durch beide Kammern des Parlaments am 23. Dezember 2020 Ministerpräsident Rumäniens.[1] ”
  *****
  Florin-Vasile Cîțu (nacido el 1 de abril de 1972 en Bucarest, Rumania) es un político rumano que se desempeña como Primer ministro de Rumania desde el 23 de diciembre de 2020. Previamente fue Ministro de Finanzas Públicas en el gabinete del primer ministro Ludovic Orban desde el 4 de noviembre de 2019
  *****
  Florin-Vasile Cîțu (/floˈrin vaˈsiːle ˈkɨːt͡su/a) est un homme politique roumain né le 1er avril 1972 à Bucarest (Roumanie).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint