Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cîțu nebunul trage cu tunul

Zoom Cîțu nebunul trage cu tunul

Mai întîi apare întrebarea: de ce Alina Gorghiu cere privatizarea companiilor românești de stat cu vocea Gheonoaiei care-i cere lui Prîslea să i se predea? E o întrebare justificată, fiindcă Alina Gorghiu a trăit ca-n basme de pe urma companiilor de stat.

Ea a fost membră în multe consilii de administrație: RAAPPS, Teletrans SA (o filială a Transelectrica SA), Scudas SA Pașcani, Ceprohart SA Brăila, Compania Națională Imprimeriile Naționale SA ș.a.m.d. Firma ei de avocatură, Gorghiu, Pop și Asociații, a avut contracte tip abonament cu AVAS, pe vremea cînd ea era consiliera liberalului Teodor Atanasiu, iar Atanasiu era președinte la AVAS (aici poate trebuie adăugat și că Alina nu și-a trecut aceste venituri în declarația de avere, în timp ce-l acuza pe Ponta de contracte identice cu Rovinari SA).

Dar nici familia Alinei nu a flămînzit de pe urma statului. Tatăl Alinei Gorghiu a fost numit de liberali director la Electrica SA, în perioada în care firma de energie în care era și fiica tranzacționa la greu curent. Apoi, fratele Alinei, Mircea Daniel Gorghiu, a fost numit în atîtea consilii de administrație ale companiilor de stat, încît nici nu sînt de mirare pierderile și datoriile unora dintre ele.

Tot de la stat, de la bietul stat pe care Alina îl acuză de lipsă de performanță și cere să-i fie vîndute urgent activele, doamna Gorghiu a dobîndit o frumoasă vilă ANL lîngă Parcul Herăstrău.

Vedem, așadar, că Alina Gorghiu ar trebui să iubească statul, cel puțin la fel de mult cum iubește politica și cum i-a iubit, pe rînd, pe colegii ei politicieni. De ce, atunci, să ceară, dezlănțuită, privatizarea în devălmășie, în criză, a companiilor de stat profitabile?

Ei bine, așa cum zicea Leana lui Pîrțag, există o explicație. Alina s-a măritat în cele din urmă cu un coleg mai solvabil, Lucian Isar, pe care l-a plantat în postul de reprezentant al României la BERD. Isar e tovarăș cu actualul premier Cîțu, au fost complici la atacul speculativ asupra leului în 2008. Dar, spre deosebire de Cîțu, Isar chiar înțelege cum funcționează economia, banii, băncile, dobînzile și, mai ales, cum se fac bani din privatizări. Cîțu, care e doar lacom, vrea să vîndă companiile profitabile românești – după cum a spus-o încă de la intrarea sa în Guvernul Orban –, dar nu știe cum. Ei bine, Isar e acolo ca să-l învețe. De aia Alina face pe dracu-n patru ca să înceapă odată privatizarea.

Ideea lui Cîțu e simplă: decît să storci treptat, prin partid, companiile de stat, mai bine le vinzi la grămadă, prin guvern. Mai ales că asta se pupă cu politica de tranzacții externe a regimului Iohannis, care are nevoie de sprijin de la cancelarii și e gata să dea în schimb bucăți din economie.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  De aceste companii nu se atinge nimeni. Are Citu capul stramb dar il va avea si mai stramb de la o bata!

  • #2

   Stati linistit, nu se va atinge nimeni de ele, nu vor exista amprente. Doar vor fi listate la Bursa; caci liberalismul e caracterizat de proprietatea privata si statul e cel mai prost administrator. Nu asta ne demonstreaza zilnic actualii guvernanti?

 2. #3

  bravo ei, cica.. eu am refuzat angajarea la rapps shi uite cum/unde-am ajuns.. .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint