Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Civilizația clujeană față cu economia profitoare

Zoom Civilizația clujeană față cu economia profitoare

La 800 de metri de Grădina Botanică din Cluj-Napoca, dotată cu ascensor panoramic, se înalță o clădire cu apartamente de închiriat, cu o arhitectură contemporană, ai cărei proprietari se mândresc cu faptul că oferă clienților Internet wi-fi gratuit. Probabil pe lângă multe alte facilități deosebite, care-i determină să-și clasifice apartamentele ca fiind de patru stele. Cel puțin pe Booking asta e povestea pe care o oferă.

Un onest cetățean din București, să-i spunem George, deși, evident, îl cheamă altfel, dedicându-se uneia dintre activitățile sale favorite, aceea de a urmări zilnic știrile difuzate la televizor sau pe site-urile de știri, află în timp real că festivalul Untold se va ține, totuși, anul acesta, la Cluj, în perioada 9-12 septembrie. Având un copil cu vârsta adecvată participării la astfel de activități cultural-recreative, copil care avea bilet încă de anul trecut, George ia foarte rapid decizia de a rezerva un apartament în Cluj, pentru perioada 9-12 septembrie, astfel încât copilul său să poată beneficia de biletele deja cumpărate, călătorind la Cluj în acest scop în compania unor prieteni. Familiarizat cu site-urile de rezervări hoteliere, George intră hotărât pe Booking, unde, fără a pierde timpul, rezervă un apartament pentru patru persoane în clădirea de apartamente descrisă la începutul textului. Clădirea/unitatea de cazare se numește Cluj Business Class și poate fi găsită pe strada Viilor, la numărul 20. Cum George a găsit-o, însă, pe Booking, pe Booking a făcut și rezervarea.

Rezervare care a fost confirmată prompt de către Cluj Business Class, prin intermediul Booking. George putea sta liniștit. Rezolvase problema cazării la Cluj pentru trei nopți, de pe 9 septembrie pe 12 septembrie, rezervând un apartament „Deluxe“ la Cluj Business Class, apartament pentru care urma să plătească cu cardul, direct prin intermediul Booking, suma de 1.485 de lei. Booking îl și informează pe George că banii pentru cele trei nopți de cazare vor fi retrași din contul său cu două zile înainte de check-in.

La o zi distanță, când se aștepta mai puțin, George primește un mesaj de la Booking prin care este informat de rugămintea Cluj Business Class de a-și anula rezervarea făcută pentru 9-12 septembrie. CBC, în marea sa generozitate, anunță că nu va percepe nici o taxă de anulare. Ceea ce oricum nu percepea până pe data de 6 septembrie. Însă, îi spune Booking lui George, dacă nu vrea să anuleze rezervarea, aceasta rămâne valabilă, iar George este rugat să ignore e-mail-ul prin care era rugat să-și anuleze rezervarea.

Între timp, se pare, cei de la Cluj Business Class aflaseră și ei, cu lejeră întârziere, că Untold are loc între 9 și 12 septembrie și că locurile de cazare în Cluj vor fi la mare căutare. Aflând acest lucru, civilizații și oneștii proprietari sau manageri ai CBC înțeleg și că George a făcut o afacere rezervând un apartament „Deluxe“ la ei cu doar 1.485 de lei pentru trei nopți și își doresc să scape de George. Doar că nu vor să anuleze ei rezervarea, pentru că nu au un motiv valabil în ochii Booking, iar asta le-ar dăuna rău la rating și ar putea duce chiar la eliminarea din platforma de închirieri.

George nu ignoră e-mail-ul, dar nici nu anulează rezervarea. Dimpotrivă, le scrie celor de la Cluj Business Class că nu dorește să anuleze și consideră că rezervarea este una fermă. Cluj Business Class răspunde năucitor: „Din păcate nu vă putem ajuta, vă rugăm să anulați. Cu stimă, Maria Rusu“.

George insistă și el în a-și menține fermă decizia de a nu anula rezervarea. Așa că mințile luminate din Cluj scornesc altceva, anunțându-l pe George că nu pot debita cardul de pe care indicase că se va face plata. Sunt le început de iunie, iar plata urma să se facă de-abia pe 6 septembrie, dar, pentru prima dată în viața lor, clujenii de la CBC se grăbesc. Chiar dacă pe cardul respectiv exista suma necesară plății, George introduce un nou card de pe care ar urma să se facă plata. CBC revine rapid și anunță că nici acel card nu a putut fi debitat. George, răbdător, introduce alt card. CBC spune că nici acesta nu poate fi debitat, deși nu face nici o încercare în acest sens, iar în zece minute de la ultimul mesaj anulează rezevarea, pe motiv că George n-ar fi tocmai solvabil. După ce scapă de George cel insistent și necooperant, Cluj Business Class își actualizează prețurile pentru perioada în care are loc Untold. Astfel, apartamentele nu mai pot fi închiriate, în acea perioadă, decât pentru minimum patru nopți, iar prețul închirierii unui apartament „Deluxe“ sare de la 1.485 de lei la 10.480 de lei. Adică de șapte ori mai scump.

George a rezolvat problema, a găsit un alt loc de cazare pentru copilul său și prietenii săi, la un preț decent. Dar am convenit amândoi că trebuie să aflați povestea aceasta, pentru că țeparii nesimțiți precum cei de la Cluj Business Class trebuie popularizați.
Citeşte mai multe despre:

12 comentarii

 1. #1

  I just talked to them on the phone. They’re so arrogant and full of them.
  That lady had no idea how to connect two words in English and when I wanted to talk to the manager she replied that they would call me back and she slammed the phone.

  Very naughty and unprofessional !!!!

 2. #2

  Trebuie facuta o reclamatie la Booking privind acest abuz.
  Teparii pot fi penalizati sau chiar scosi din lista de servicii.

 3. #3

  Acești indivizi trebuie adusi in fata tribunalului comercial ca sa se învețe minte…

 4. #4

  De ce nu face George plangere la Booking?

 5. #5

  George sa le scrie si celor de la booking povestea asta poate îi scot totusi de pe platforma! Ce proști se lacomesc la 9000 de lei, putând pierde mult mai mult… Și George poate posta un rezumat si pe tripadvisor și google la recenzii să le taie nesimțiților din profit.

 6. #7

  M-am uitat pe site. Nu arata deloc rau, pare de 4, nu 3 stele. Pretul initial era deja maricel, dar cel nou este scelerat. Poate sa fie mama si tata lui Untold, dar 500 euro pe noapte un om care isi castiga existenta legal nu are cum sa dea

 7. #8

  De ce nu se face sesizare?

 8. #9

  Aceasi intamplare, in alta zona. Dream Tricule la Cazanele Dunarii. Rezervare facuta cu cateva saptamani inainte. Cu 3 zile inainte de sejur, vine o cerere de anulare din partea “gazdei”. Nu au anulat ei, dar m-au rugat insistent sa anulezez eu. (telefon, SMS, mail) oferindu-mi “anulare gratuita”. Fiind o zona cu o cere mare, nu mai gasesti nicariri decent o locatie cu 3 zile inainte. Niste nesimititi. Bineinteles nu am anulat si am facut sesizare la Booking.

 9. #10

  sa faca George si o plangere la protectia consumatorului din Cluj. Informatiile eronate privind disponibilitatea serivciilor reprezinta un comportament menit sa induca in eroare consumatorul si pot fi sanctionate cu amenzi destul de mari de catre cei de la protectia consumatorului. Sau chiar cu inchiderea, daca nu implementeaza masuri pt ca astfel de lucruri sa nu se mai intample. Merita facuta plangerea (stiu ca primesc sesizari pe e-mail), daca nu pt amenda, cel putin asa, pt ca George este cetatean european si are drepturi 🙂

 10. #11

  Cluj Business Class sunt tepari

 11. #12

  Nu creeed! Nu exista asemenea tepari in Cluj. Doar se stie ca acolo traiesc numai oameni cinstiti, ca de-aia li se spune ca sunt nemti.

  Nu ca teparii imputiti din alte zone ale tarii, mai ales din sud. Cum a fost aia cu Caritas-ul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Minoritatea lui Onan

  27 iulie 2021

  LGBT nu mai e ce-a fost. Buchetul erotic al diversității de sex și de gen a ajuns o pădure tropicală în care exploratorii descoperă, fără odihnă, specii noi. LGBT e […]

 • Când au băgat ăștia și prostie în vaccin?

  27 iulie 2021

  Campania publicitară a Guvernului ne spune că vaccinul conține o sumedenie de lucruri. Realmente o sumedenie. Și toate, aproape toate sunt aspiraționale, pentru diverse segmente ale populației. Dar, pentru că […]

 • La vache qui rit

  27 iulie 2021

  Fîntînă cu găleata furată de-un calic la care se închinară-nsetații șapte veacuri, pe miriștea cu părul uscat de borangic, în țara unde parcă nu s-a-ntîmplat nimic, Istoria bolește și nimeni […]

 • Strigături oltenești cu ocazia celei de-a patra descălecări a pandemiei

  20 iulie 2021

  Biată Coană-a Europii stă cu ochii pe colac, suferă de boala popii, ține mila sub capac. Patimă neîntreruptă de COVID și de buget, vino, lady, prin conductă, că te-aștept la […]

 • România ignorantă

  20 iulie 2021

  Modești și neobosiți, acești copii își trăiesc succesul în tăcere. Din mințile lor izvorăște toată frumusețea care lipsește unei țări întregi. Pe medaliile lor, din care s-ar putea clădi un […]