Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Clasic: Consiliul Județean Brașov nu a putut prevedea zăpezile ce se vor așterne pe drumuri

Zoom Clasic: Consiliul Județean Brașov nu a putut prevedea zăpezile ce se vor așterne pe drumuri

Se pare că domnii din Consiliul Județean Brașov au fost luați prin surprindere de zăpadă mai tare chiar decît Aristotel Căncescu de către DNA, că altfel nu se explică de ce au decis să împartă aproape cinci milioane de lei prin negociere directă, fără anunț de participare. Mai exact, pe 12 decembrie, Consiliul Județean a semnat mai multe contracte pentru servicii de deszăpezire a străzilor din județul Brașov, suma totală fiind de 4,85 milioane de lei. Și, în ciuda faptului că DNA-ul îi scormonește în dulap lui Aristotel, toate contractele au fost negociate cu cîte o singură firmă, iar cele mai multe dintre aceste firme sînt niște obișnuite ale banului public, despre care am mai scris și noi, și alții, ba chiar au ajuns și în vizorul autorităților. Astfel, Consal SA a primit două contracte, în valoare totală de 2,7 milioane, Eurostrada unul de 1,1 milioane, restul pînă la 4,85 milioane fiind împărțiți între Mondo Trans Company și IntelKasim SRL.

De cînd Romsilva a decis ce și cum să cumpere fiecare Direcție Silvică, dar mai ales cînd vrea ea, pădurarii nu mai primesc, la final de an, celebrele ace de cravată de cîteva sute de euro bucata ori alte obiecte artizanale la suprapreț umflat. Dar, cum e cazul Direcției Silvice Dîmbovița, ei tot primesc ceva în prag de sărbători. Niște jachete de vînt, niște cămăși și niște cravate, că doar nu e cazul să te bată vîntul prin pădure fără cravată. Astfel, printr-o deosebită licitație cu un singur participant, și pentru doar 316.250 de lei plus TVA, aproximativ două sute de angajați ai Direcției Silvice Dîmbovița vor primi cîte un pachet cu ținută de iarnă. C-așa-i pădurarul gospodar, își cumpără iarna cămăși de vară și cravate fashion. Totul de la Maleo SRL din Buzău, firmă care e un fel de furnizor oficial de îmbrăcăminte al Romsilva.

Există, pe lîngă Conversmin, care toarnă zeci de milioane în lucrări la mine în care nu se face minerit, și o Societate Națională de Închideri Mine Valea Jiului SA. Iar ca să închizi o mină trebuie să fii aranjat și cu echipament de protecție. Așa că firma a decis să cumpere niște “cojocele îmblănite”, de vreo 30.000 de lei. Și le-a și cumpărat, în final, de la SC Exte Trading SRL din Arad, prin negociere directă, pe motiv că nu s-au prezentat alte oferte sau că celelalte n-au fost declarate admisibile. Păi, e și greu să găsești oriunde cojocele îmblănite de protecție, mai ales că șinșila nu e originară din România.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale