Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cluburile se hipsteresc decisiv. Cine e de vintage?

Zoom Cluburile se hipsteresc decisiv. Cine e de vintage?

În ultimii ani, în Centrul Vechi al Capitalei se duce o luptă între patronii de cluburi și bodegi mai ceva ca între casele din Westeros (referință la Game of Thrones, că începe acum sezonul). Pînă în 2011, pentru casa hipsterilor, lupta părea pierdută, fiindcă corporatiștii mainstream și fițoșii de week-end acaparaseră străzile principale, de-alde Șelari, Lipscani, Smîrdan. Dar odată cu apariția Atelierului Mecanic, în 2011, parcă hipsterii au început să cîștige din nou teren, ce-i drept pe străzi mai secundare.

Atelierul Mecanic a adus, prin designul lui retro, destul vintăgism cît să fie magnet de hipsteri. Apoi, același designer, Cristian Corvin pe numele lui, a mai făcut designul la Papiota, care arată ca o discotecă din APACA, Laboratorul de Cocktailuri, Energiea și restaurantul Lacrimi și Sfinți. Ce-i drept, toate locurile de mai sus arată dacă nu foarte bine, măcar foarte interesant și diferit de aceleași irish pub-uri obosite și grote cu cărămidă pe perete. Problema cu ele e că toate vînd ori Grolsch la suprapreț în halbe funky, ori beri nemțești underground, comparabile la calitate cu “Noroc”-ul la 14 lei sticla, ori vinuri proaste, dar de care nu a auzit nimeni.

Oricum, trend-ul prinde, iar recent s-au deschis Barbero și Biciclet, două pub-uri care merg pe aceeași temă de simbol vintage de care trag designerii și fac o temă întreagă de bar. Din moment ce Cristian Corvin nu mai e singurul care să se ocupe de astfel de localuri, am și eu niște idei de baruri vintage. Iată-le: "La doi și-un sfert" – un bar cu o tematică securistă, al cărui decor e o cameră de interogare cu o masă roasă în mijloc, iar toată lumina e o lampă de birou atîrnată de tavan. Și "Cosmonaut" – o discotecă ce preamărește gloria Laikăi și a lui Gagarin. La intrare ți se dă o cască de cosmonaut în care poți să fumezi liniștit fără să deranjezi pe nimeni.

Publicat în Cațavencii, nr. 11 (89) 2013

1 comentariu

  1. #1

    regret amintirea „Plutonierului grabit”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint