Nu se putea, dom’le, să vină sărbătorile astea sfinte și pascale fără ca firmele de casă să primească niște mici contracte de la CNADNR. Că, deh, vorba aia, a venit deja primăvara și vara bate la ușă, iar în lipsa unor contracte ne ia vremea favorabilă pe nepregătite.
Prin urmare, domnii de la Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale au decis că e cazul să antameze niște lucrări pentru la vară. De fapt, plănuiseră să le antameze cu ceva vreme în urmă, însă abia acum s-au aliniat planetele licitației și s-a reușit atribuirea contractului de zece milioane plus TVA, pentru întreținerea pe timp de vară a rețelei drumurilor administrată de DRDP București.
Așadar, CNADNR organizează o licitație, la licitație se înscriu șase firme, sînt lăsate să concureze doar patru, pentru ca mai apoi să se semneze trei contracte din care vor încasa lovelele cinci firme.
Un prim contract
a fost semnat cu SC Dimar SRL din București, firmă patronată de Iulian Drăgunoiu, un apropiat al fostului PDL, devenit acum PNL, partid cu care era extrem de generos în donații. Deloc surprinzător, firma abonată la banul public fiind cea care în urmă cu vreo doi ani se lipea, alături de Expert One Research, Rokura și UTI, la cele peste 75 de milioane de euroi pentru crearea unui sistem IT de prevenire a inundațiilor, acel Watman despre care mai scriam noi, bani veniți de la Ministerul Mediului. Asta așa, pe lîngă contractele succesive, pe multe milioane, ba pentru deszăpeziri, ba pentru reparat drumuri, toate cu CNADNR-ul. Același CNADNR de la care va păpa bani și anul ăsta. Iar dacă la asta mai punem la socoteală și alte contracte mai vechi, precum cele cu Apa Nova și Administrația Domeniilor Publice București, ca să dăm doar cîteva exemple și să nu mergem pînă la primării și administrații locale, se poate zice că firma e potrivită la fix pentru această mică încasare de primăvară.
Al doilea beneficiar
al contractului, care va rupe o bucată din cele zece milioane puse la bătaie de CNADNR, este SC Alpenside, fostă Util Construct Plus, o altă firmă cu lipici la banul public și implicată în fel și fel de contracte. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută și administrată de către Mihai Florin Cristian, după ce în trecut fusese doar administrată de acesta, fiind deținută de un off-shore din Cipru, Alpenside Holding Ltd. Ba mai mult, înainte să devină SC Alpenside, pe vremea cînd se numea Util Construct Plus, în firmă era implicat și Liviu Nițescu, unul dintre apropiații lui Sorin Ovidiu Vântu.
Anul trecut, Alpenside fusese reclamată la DNA de către Curtea de Conturi, după ce aceasta ar fi constatat mai multe nereguli la contractele de deszăpezire cu Consiliul Județean Buzău, în anii 2011-2012, perioadă în care, deși încasa bani pentru respectivele servicii, firma n-ar fi avut nici un utilaj de dezsăpezire.
Cînd nu mută zăpada de colo-colo, fără utilaje, ori cînd nu repară șosele, firma se mai ocupă și de închideri de gropi de gunoi – precum cele din Călărași, despre care am mai scris noi – și pentru care Răducu Filipescu a dat vreo 48 de milioane. Asta pe lîngă alte și alte contracte, toate cu instituții publice.
Dar, ca treaba să fie frumoasă,
în ce privește felia atribuită de Alpenside, din ea vor mai înghiți niște bani și alte două firme: SC Teo Trans Consulting SRL, în calitate de subcontractor, precum și SC Straco Grup SRL, în calitate de “terț susținător”. Gen, dacă le e greu celor două firme să pape tot bănetul, vine și susținătorul Straco Grup să dea o gură de ajutor.
Teo Trans Construct este o firmă care mai demult se ocupa cu jocuri de noroc și pariuri, însă acum s-a reconvertit la lucrări de construcții de drumuri și autostrăzi. Firma este deținută de Teodorescu Adrian Mugurel – 96,67% și de Teodorescu Valentina – 3,33%. Adrian Mugurel Teodorescu este fratele lui Răzvan Teodorescu, fost director de achiziții în cadrul CNADNR și chiar acuzat de conflict de interese de către ANI, tocmai pentru contractele atribuite firmei fratelui. În care contracte fusese asociată tocmai cu SC Straco Grup SRL
Iar despre Straco Grup nici nu mai are vreun sens să spunem cine sînt și ce afaceri au făcut, ori în ce dosare sînt implicați și pe unde au mai fost reținuți ori arestați. Și oricum nu ne-ar ajunge spațiul, că ar trebui să facem o gazetă de dimensiunile unui județ mai mic.
Cea de-a treia firmă
în conturile căreia se vor scurge cele zece milioane de la CNADNR este Viarom Construct SRL, firmă deținută de firma franceză Eurovia S.A.S., parte a grupului Vinci, cu 96,72%, de Marius Daniel Badina și Ovidiu Dan Boicu, cu cîte 1,64% fiecare, cei doi din urmă fiind director general, primul, și administrator al societății, al doilea. Evident, cu toate că e deținută de o firmă străină, Viarom nu e chiar străină de banul public românesc, cei doi români din fruntea firmei avînd strînse legături în ambele tabere ale politicii, respectiv PNL și PSD. Și, la fel de evident, are o sumedenie de contracte cu statul la activ.
Or, așa stînd lucrurile, ăștia fiind băieții aleși – pe sprînceană – de către CNADNR ca să se ocupe de șoselele din zona București, pe timp de vară, mai că-ți vine să te întrebi dacă tot purcoiul ăsta de bani e dat pe post de “înainte de Paști” sau “înainte de campanie”.
207 vizualizări
De unde inteleg eu ca totusi mai bine cu DNA decat fara, mai bine cu servicii decat fara, ca altminteri in tara asta n-ar mai fi decat gropi si panselute.
Rugamintea mea personala pentru redactia „Catavencii” este sa se decida ce partid si ce candidati apreciaza ca fiind mai corecti ( avand in vedere informatiile pe care le detineti despre ei) si sa (ne) comunice un punct de vedere comun al membrilor redactiei. Pentru ca, si derutata fiind de informatiile publicate si, mai ales, de opiniile total negative (exprimate de toti membrii redactiei) la adresa tuturor partidelor si a tuturor candidatilor acestora, (precum si din lipsa de timp si de rabdare ca sa fac cercetare proprie) , eu una am ajuns in rolul cetateanului turmentat: „domle’, eu cu cine votez?” :))
Va rog sa nu considerati ( in ciuda tonului usor ironic al formularii ) ca aceasta rugaminte este o ironie, nici o cerere absurda. Citindu-va de multi ani, am o mare incredere in buna intentie si inteligenta intregii redactii a revistei „Catavencii” . Ca atare un raspuns al dumneavoastra m-ar ajuta realmente sa fac o alegere mai buna, chiar daca sunt constienta ca probabil alegem iar pe cel mai putin rau si ca un singur vot nu schimba mai nimic intr-o tara aflata pe marginea prapastiei.
Iar DN4 ala, e singurul care nu are pasarela de trecere peste linia de centura inspre-dinspre Oltenita! Bataie de joc crasa la adresa boilor ce platesc rovignete si oraselor la limita Bucurestiului! Ca sa nu mai zic despre pasarelele alea inca lipsa de la Cernica(scuze, acolo a inchis boul ala de primar din Pantelimon drumul la ordinul lui Ponta cica langa calea ferata dar nu a pus niciun semn la intrare pe acel drum) pasarela la Oltenitei, pasarela la Berceni si una la Domnesti! Stau Tirurile alea omorand ambreiajele si consumand tone de motorina ca sa treaca un taran cu o Dacia spre comuna Berceni ca cica ala are prioritate adica! Sa va mai spun de santurile in asfalt pe care le fac vara acele Tiruri din cauza stationarilor? Ca daca esti strain si vii in viteza noaptea, ai si zburat in decor! Unde esti Sovo ca daca te prind pe tine si pe seful tau va rup gatul la amandoi, daca va prindeam atunci pe centura la Domnesti anul trecut cand v-ati dus sa vizitati! Faceti ba doar DN1 ala al vostru de la Otopeni pana la Brasov si gata!
Dar mai este si megaescrocheria nationala cu obligatia platii rovignetei a tuturor riveranilor cu masini pe unde trece orice DN! Da este foarte important si acest lucru. De exemplu, sfidator la adresa pulimii in Bucuresti, cum iesi din oras nu poti merge macar pana in linia de centura cum ar fi moral, ci te ard direct in primul oras care este tot pana in linia de centura a capitalei, ex. Pantelimon, Voluntari, Popesti-Leordeni etc! Pe locuitorii acestor localitati ce vor sa intre in capitala, desi sunt riverani in localitatea de resedinta li se cer sa plateasca rovigneta! Vi se pare moral? Da, daca ai merge in alta localitate de exemplu din Voluntari in Pantelimon, sa zicem acolo sa platesti dar nu in propria localitate!(desi pana la urma tot in Ilfov esti). Ba da nimeni nu maraie nimic? Adica sa se blocheze drumurile(ca ultima instanta). Ce mama naibii fac acei primari? Le este gandul numai la alegeri, tu-le rasa-n cwr!
Intai sa faca drumurile STAS toate si pe urma mai vedem, altceva nu stiu bolsevicii astia iar prostii aia de Transportatori au renuntat in noiembrie 2013 la miting in loc sa blocheze dreak odata piata Victoriei cu cateva Tiruri! Turcii aia la Istambul pt un biet parc i-au fugarit pe caralii aia de mancau nori aia.. Iar boii nostrii dorm pe ei incontinuu!