Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Comunică Dumnezeu cu Becali printr-un intermediar secret?

Zoom Comunică Dumnezeu cu Becali printr-un intermediar secret?

Dacă a văzut Gigi Becali că a ajuns Trump președinte în America, ce și-o fi zis el? Că a venit și timpul lui. A fost Trump om de afaceri? E și Gigi! Are Trump papagal? Are și el! Face Trump scandal cînd apare la televizor? Nici el nu se lasă mai prejos! E Trump sexist? Păi, și el e, slavă Domnului, ba-l și întrece! Are Trump boală pe proveniții din Mexic și e ultraconservator? O să-și găsească și Gigi mexicanii lui. Pînă una-alta, el se luptă pentru familia tradițională și i-ar sări la beregată lui Liviu Dragnea că a vrut s-o pună prim-ministru pe Sevil Shhaideh, tătăroaica, de parcă nu se găsea, dom’le, o femeie ortodoxă în tot PSD-ul s-o pună Dragnea mai-mare la Palatul Victoria!

Trump nu și-ar permite să le spună americanilor că trebuie să scoată mai în față serviciile secrete, ca să meargă țara bine. În schimb, Becali ar pune de-o trupă de șoc politic a Serviciilor în România, ca să-și facă ochi de cumătru mai ales cu SRI-ul, deși nu s-ar zice că Serviciile stau degeaba în politică. E drept că nu pe față. Dar dacă pe Becali nu l-a apucat dorința de a se întoarce în politică din cauza lui Trump?

Ce vrea Gigi, la o adică? Mai întîi, să dispară din politică toată hoțomănimea împinsă de la spate de baronii consiliilor județene – ceea ce, să recunoaștem, n-ar fi rău. Dar asta s-o zică altul, nu Becali, cel ce a agonisit o groază de bani fără să aibă geniul afacerilor, ci de pe urma schimbului de terenuri cu armata, în care reprezentanții cu grade mari ai oștirii s-au lăsat, chipurile, fraieriți de tînărul întreprinzător.

E drept că față de sfeterisirea flotei, de care e acuzat fostul președinte Băsescu, afacerea lui Becali cu terenurile armatei pare o treabă de-a dreptul curățică, deși nu e. Iar dacă Gigi face expediții periodice la Muntele Athos și citează din Noul Testament, ca și cum ar fi purtătorul de cuvînt al lui Dumnezeu în România, asta nu înseamnă că el ar fi un Mesia politic.

În capul lui Becali se amestecă o bisericoșenie de inspirație legionară cu statul național-comunist în care Securitatea a tot tras sforile puterii pentru Ceaușescu, pînă cînd s-a prins că ar putea face asta în propriul ei beneficiu. În timpul comunismului, securiștii erau toți membrii aceluiași partid. Ulterior au intrat în toate partidele, pentru a le manipula dinăuntru, asta în afară de cei care au rămas să servească Serviciile și au școlit tineretul dornic să-și servească patria la secret. Cu fața lui tristă, marcată de rictusuri profesionale, tînărul Coldea avea aerul că pe chipul lui mai curînd inexpresiv, ca o foaie de hîrtie nițel mototolită, se scrie o istorie indigestă, pentru care el își merită stelele de general. O istorie în care lui Gigi Becali i s-a rezervat un anumit rol. După căderea lui Coldea și a oamenilor săi cu stele mari pe umăr, ori că Becali simte nevoia să intre din nou într-un rol politic, ori că, mai degrabă, a fost chemat la un apel de seară, și nu de bunul Dumnezeu, ci de vreun adjunct secret al său, care i-a spus: Gigi, la treabă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale