Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Concediu la mare cu reguli noi: Maximum trei familii pe același cearșaf     

Zoom Concediu la mare cu reguli noi: Maximum trei familii pe același cearșaf     

Chiar dacă măsurile de izolare se relaxează, viața nu va mai fi la fel după 15 mai. Consultanții din turism spun că românii care merg la mare în lunile de vară trebuie să se obișnuiască cu reguli de distanțare socială extremă. De exemplu, pe nici un cearșaf de pe plajă nu trebuie să stea mai mult de trei familii în același timp. În plus, ospătarii sunt obligați să se spele pe mâini înainte să bage degetul mare în ciorbă. De asemenea, ei trebuie să se clătească bine cu apă de gură dacă vor să scuipe în mâncarea turiștilor antipatici.

„Românii vor trăi cu virusul mult timp de-acum încolo. Mă rog, mă refer la cei care vor trăi“, spune Anastase Dragoșescu, un reprezentant al patronatelor din turism. „De aceea, depinde de noi cum păstrăm distanța, pentru a nu împrăștia virusul. La mine la hotel, regulile sunt clare: maximumcinci persoane în camera dublă! Nu putem să ne batem joc de sănătate.“

Noile reguli îi vizează și pe vânzătorii de porumb de pe plajă. Ei vor fi obligați să poarte mănuși, indiferent cât de cald e afară. În plus, porumbul fiert pe care-l vând nu trebuie să fie excesiv de gustos, ca să nu se adune prea multă lume în jurul lor.

Patronii de restaurante de tip împinge-tava vor avea și ei o misiune grea. Noile reguli le interzic să vândă mâncare stricată, de la care poți să faci enterocolită. „Se știe că virusul se răspândește foarte ușor prin vomă. Dacă o să vomităm unii pe alții din cauza maionezei cu salmonella, stațiunea Eforie Nord o să devină noua Suceava”, a explicat Raed Arafat, care i-a îndemnat pe români să consume mâncare stricată doar dacă locuiesc singuri.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale