Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Consilierul lui Boc are avere mare şi competenţe mici, după buget

Zoom Consilierul lui Boc are avere mare şi competenţe mici, după buget

În luna mai a.c., funcţia de coordonator al Grupului interdepartamental pe probleme de securitate energetică regională a fost atribuită obscurului Adrian Vevera, consilier al premierului Boc încă din 2009. În 2007, Vevera a candidat la şefia ANI, dar s-a clasat pe ultimul loc, cu un rezultat umilitor. Vevera mai este consilier al ministrului Comunicaţiilor, Valerian Vreme, membru în Consiliul de Administraţie al ICI, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, aflat în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cât şi director general al Cert-Ro, centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică şi de expertiză în domeniul securităţii informatice.

Omul ăsta nu are nici o legătură cu cibernetica. Dacă are legătură cu ceva anume, are cu structurile UM Doi şi-un sfert, din care a emanat la o comandă a CSAŢ, din raţiuni pe care nu le putem evalua, că dacă am face-o am fi şi mai subiectivi şi Vevera ar ieşi şi mai negru decât este în realitate. Vevera îi urmează la comenduirea Cert-Ro cunoscutei căpitănese SRI Mireille Rădoi. Este interesant că pentru poziţia de consilier de securitate pentru infrastructuri critice energetice, ocupată astăzi de Adrian Vevera, a aplicat şi Mireille Rădoi, dar căpităneasa nu şi-a adjudecat-o, în ciuda tuturor aranjamentelor de culise. Rădoi a ajuns în cele din urmă directorul Bibliotecii Centrale Universitare, în urma unui concurs cu dedicaţie, aranjat din raţiuni politice de ministrul Daniel Funeriu. 

Directorul executiv al Cert-Ro este Bogdan Popescu, nepotul generalului Adrian Popescu, şeful de cabinet al directorului SRI, George-Cristian Maior. Generalul Popescu provine din fosta Securitate, din care a trecut direct în SRI. Până în 2000 a lucrat la filaj, apoi la monitorizarea presei. În octombrie 2006, când George-Cristian Maior a fost numit directorul SRI, din demnitatea de senator PSD de Alba, Popescu avea funcţia de adjunct al direcţiei de monitorizare a presei. Este interesant că, odată cu propăşirea unchiuleţului Popescu, au avansat în scurt timp atât soţia acestuia, respectiv ca şefă a centralistelor SRI, din cadrul Centrului de management al cunoaşterii, cât şi nepoţelul, numit executiv la Cert-Ro, pentru a nu se pierde tradiţia subordonării faţă de SRI a centrului naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică. 

În timpul liber, Vevera a fost acţionar la societatea de preparare a betoanelor DVI Balast SRL, fără activitate economică. Părţile sale sociale s-au cifrat la abia 190 de lei. Mai adăugaţi cei 20.000 lei obţinuţi în 2010, ca salariat al direcţiei de informaţii a Internelor, ca să trageţi numaidecât concluzia că averea lui Vevera nu se poate justifica în nici un fel. Şi vorbim de o avere imobiliară extrem de bine mobilată: o cotă parte de 19% din 4,5 hectare de teren arabil, pe care o stăpâneşte împreună cu distinsa sa soţie. A achiziţionat parcela care i se cuvine cu 53.000 de euro, despre care nu ştim clar dacă i-a găsit pe stradă într-un plic, i-a primit moştenire de la o Tamară născută în Rusia, trăită în Găgăuzia şi moartă la bloc în Balta Albă sau i-a luat împrumut de la o bancă reală.

Mai adăugaţi o cotă-parte de 19% dintr-un teren de 10 hectare, pentru care a decartat 187.000 de euro, stăpânit împreună cu Decebal Lohan şi Ion Banciu, plus încă două hectare şi jumătate, achiziţionate cu 40.000 de euro, al căror proprietar este sută la sută, împeună cu nevastă-sa. Achiziţiile imobiliare au fost operate în intervalul 2007-2008, la care mai puneţi o casă de 100.000 de euro, un autoturism de teren Jeep Grand Cherokee de 40.000 de euro, cât şi un sac de bijuterii de 60.000 de euro. Decebal Lohan, individul cu care împarte cele 10 hectare din comuna Budeşti, judeţul Călăraşi, a fost consilier personal al ministrului Daniel Funeriu, până în toamna anului trecut. Prin Decizia 246 din 29 octombrie 2010, Lohan a fost numit, fără concurs, în funcţia de secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

3 comentarii

 1. #1

  Pai nu vedeti ca omul corespunde:are “famelie mare” si competente mici,dupa buget.

 2. #2

  Da acum ce sa mai zicem … Iata-l pe obscurul Vevera presedinte la Transelectirca. Boc isi bate joc tara in timp ce tara demonstreaza.

 3. #3

  Cum a refuzat BCU 700.000 de euro de la un chiriaş şi a preferat altul, la jumătate de preţ

  Reprezentanţii Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) au refuzat un “chiriaş” dispus să investească aici circa 700.000 de euro. Au acceptat în schimb un altul care a oferit jumătate din preţ.

  Directoarea BCU, Mireille Rădoi, a organizat în urmă cu o lună o licitaţie în vederea închirierii unei suprafeţe de 176,1 metri pătraţi. Amplasamentul era situat la parterul corpului Boema şi era cunoscut sub numele de Galateca.

  La licitaţie s-au înscris trei firme: SC Forza Rossa SRL, Brain Intl Ltd SRL şi Centrul de Artă Contemporană Club Electroputere Craiova. Cei din urmă s-au retras, iar în cursă au rămas o firmă înfiinţată recent şi reprezentantul Ferrari în România.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]